Ga naar inhoud
Favorieten 0

Fietsen in Friesland

Alle fietsroutes

Alle fietsroutes

Handige startpunten

Handige startpunten

Fietsevenementen

Fietsevenementen
Je ziet zoveel als je gaat fietsen. Friesland verkennen gaat perfect op de fiets, want hier ligt het beste fietsknooppuntnetwerk van heel Nederland op je te wachten. We hebben genoeg keuze uit korte en lange fietsroutes. De routes voeren je bijvoorbeeld langs de bekende Elfsteden, maar ook onontdekte Friese streken zal je ontdekken. Spring maar gauw op je fiets,  e-bike, bakfiets of mountainbike! 

De Elfstedentocht

Meer dan tweehonderd kilometer fietsen op één dag? Dat wordt gegarandeerd zadelpijn. Wees slim en smeer je fietselfstedentocht uit over vier dagen. Fiets je elke dag vijftig kilometer, dan heb je genoeg tijd over om onderweg uitgebreid te lunchen én om alle elf de fonteinen te bekijken.

Bekijk alle elfstedenroutes
Mensen rusten uit bij het reddingshuisje in Hindeloopen

10 Favoriete routes van bezoekers

Nog geen keuze kunnen maken? - Misschien vind je deze routes interessant

Creeër en plan je eigen route

Wist je dat Friesland een fietsnetwerk van 3100 kilometer heeft met bijna 1000 knooppunten? Je kan dus flink wat fietsen hier. Creëer je eigen fietsroute met één van de apps of online planners. Ontdek de leukste paadjes dichtbij huis of juist wat verder weg. 

Routebordje van het fietsknooppuntnetwerkn in Friesland

Laat je inspireren op de websites van onze partners - Waar ga jij fietsen?

Bekijk ook

Fietsprovincie Fryslân

Fietsen in Friesland is een fantastische manier om de schoonheid en diversiteit van deze provincie te ervaren. Met een uitgebreid netwerk van fietspaden en fietsroutes, biedt Friesland eindeloze mogelijkheden voor fietsliefhebbers van alle niveaus.

Steden en natuur
Een van de meest populaire fietsroutes is de Elfstedentocht route, die je langs de historische steden van de beroemde Elfstedentocht voert. Deze route is ongeveer 235 kilometer lang en biedt een unieke kans om de charme en geschiedenis van de Friese steden te ontdekken. Voor de natuurliefhebbers zijn er tal van prachtige fietsroutes door de Friese natuur. Fiets door de uitgestrekte Friese meren en ontdek de vogelrijke wetlands van het Nationaal Park De Alde Feanen. Langs de Waddenkust vind je mooie fietsroutes die je meenemen langs de dijken, slikvelden en zeedijken. Geniet van het unieke landschap van het Waddengebied, dat is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.

Fietsen voor iedereen
V oor gezinnen en recreatieve fietsers zijn er ook tal van kortere en gemakkelijkere fietsroutes die geschikt zijn voor iedereen. Ontdek de charmante Friese dorpjes en stop onderweg bij gezellige terrasjes en restaurants voor een hapje en drankje. Met fietsverhuurpunten verspreid over de hele provincie, is het huren van een fiets gemakkelijk en handig. Of je nu een fanatieke fietser bent of gewoon wilt genieten van de prachtige omgeving, fietsen in Friesland biedt een onvergetelijke en plezierige ervaring.