Ga naar inhoud
Favorieten 0

Friesland: dé culturele hotspot

Kunstzin. We hebben er allemaal wel een beetje last van. We willen eruit. Ontmoeten. Zien. Horen. Voelen. Kunst.

Er is iets veranderd in Friesland. Die verandering begon in 2018 toen de provincie en haar hoofdstad Leeuwarden de Culturele Hoofdstad van Europa was. Dit jaarlange feest liet niet alleen de wereld zien, maar ook de Friezen zelf, dat cultuur in ons bloed zit. Cultuur is tradities, moderne en stokoude gebouwen, musea en kunstwerken, zang, dans en theater. Maar het is ook het omarmen van kunstenaars en waar zij hun plek vinden om zich te uiten. Kunst doet wat met je. Ontdek het zelf, voel, hoor, zie en ontmoet.

Dit mag je niet missen tijdens jouw bezoek aan Friesland

Opfriesen

Opfriesen

Weet je waar jij aan toe bent? Even lekker opfriesen. Of je nu gaat wandelen, wapperen of badderen, iedereen kan het. Het enige wat je nodig hebt is de behoefte om je kop leeg te maken en je neus in de wind te steken. Opfriesen, dat is opladen Friesland Style. 

Luna Nights

Luna Nights
9 t/m 11 februari 2023

De LUNA Nights vinden weer plaats in het centrum van Leeuwarden. Met behulp van de online app Luna.2discover of met het papieren programmaboekje kan het publiek zich laten verrassen door kunstwerken op meerdere locaties.

Musical de Tocht

Musical de Tocht
17 SEPTEMBER T/M 19 NOVEMBER 2023

Spektakelmusical De Tocht gaat in 2023 in een nieuw te bouwen ijstheater in Leeuwarden in première. De Tocht gaat over vijf schaatsvrienden die elkaar in de loop der jaren door ruzie en afgunst uit het oog zijn verloren. Maar op jonge leeftijd deden ze elkaar een belofte: "Als de Elfstedentocht ooit terugkomt, doen we het samen".

Bezoek musea in Friesland

Musea in Friesland

In Friesland vind jij op iedere hoek van straat een museum. Groot of klein. Er zit altijd wel één voor jou tussen. Ga de grote stad in of zoek een museum in één van de vele dorpen. Verlaat Friesland met een bak aan kennis en ervaring. We zien je in één van onze musea.

Plan een bezoek
Foto's ontvangen van Janke Vlas n.a.v. de museumpagina onder 'Cultuur'. Akkoord in de mailbox van Wouter Hoekman.

Uitjes voor kids

Ben je op zoek naar leuke uitstapjes voor de kinderen in Friesland? Er is genoeg te doen! Zo zijn er activiteiten en evenementen voor kinderen die zorgen voor een stukje interactie. Of lekker in de buitenlucht om ook een frisse neus te halen, in beweging te zijn en wat over cultuur op te pikken.

Doe inspiratie op
BB 83

Ontdek de concerten

een avond uit

Van blues tot hiphop. Indie tot rock. Of kies jij voor jazz en klassiek. Friesland bruist door haar muzikale aanbod. Kom jij binnenkort luisteren naar je favoriete genre of artiest? Het aanbod is te vinden in de agenda. 

Ontdek de concerten

Tips voor jouw cultuurtrip naar Friesland

Ga eropuit. Zie, hoor, voel... kunst!