Friesland & Leeuwarden: dé culturele hotspot

Kunstzin. We hebben er allemaal wel een beetje last van.
We willen eruit. Ontmoeten. Zien. Horen. Voelen. Kunst.

Terwijl we verlangen naar het oude moraal en een punt op de horizon, hebben we voor nu al het corona-proof kunst- en cultuuraanbod van Friesland voor je op een rij gezet. We volgen de maatregelen op de voet en vernieuwen ons aanbod continue zodat jij altijd op de hoogte bent van het nieuwste aanbod. 

Dé highlights van cultuur in Friesland


 

Band is aan het optreden op een podium tijdens Explore the North in Leeuwarden

Band is aan het optreden op een podium tijdens Explore the North in Leeuwarden

Voorstellingen en podia

Het Woudagemaal onder stoom in Lemmer

Het Woudagemaal onder stoom in Lemmer

© Tom Coehoorn

Culturele bezienswaardigheden

Wjerspegelje

Tips voor jouw cultuur trip naar Friesland

Sense of Place

Sense of Place

Van Niels Lahuis ontvangen op 24-6-2020 in mailbox van Wouter Hoekman in overleg met Karin Hofmeijer. ^WH

© Jonathan Doornenbal

Het Waddengebied als openluchtmuseum. Kunstenaars, architecten, bewoners, onderzoekers, natuurbescherming en landschapsbeheer kleden onze kust aan met unieke landschapskunst.

11 Andere Oorden

11 Andere Oorden

© Merk Fryslan
Ik beloof...

Ik beloof...

"meer musea in Friesland te bezoeken"

Friezen, bezoek een museum bij jou in de buurt!

Friezen, bezoek een museum bij jou in de buurt!

Vanwege de corona maatregelen zijn evenementen door de rijksoverheid verboden. Ook musea, theaters, bioscopen en niet-essentiele winkels zijn gesloten. Dit duurt tot ten minste 3 maart 2021. De informatie op friesland.nl kan onjuist zijn. Check altijd de website van de locatie of het evenement voorafgaand aan je bezoek, of raadpleeg rivm.nl.​ Musea hopen je na de lockdown weer te ontvangen. Meer informatie volgt later.

Passe-partout Friese musea nu verkrijgbaar

Passe-partout Friese musea nu verkrijgbaar

Maak met het Passe-Partout Friese Musea voordelig kennis met het uitgebreide aanbod aan exposities en collecties in Friesland en op de Waddeneilanden. Kom cultuursnuiven in Friesland!

Leeuwarden Hofstad

Leeuwarden Hofstad

Wist je dat Leeuwarden een Hofstad was van de Friese Nassaus? Willem Carel Hendrik Friso was tot 1747 stadhouder van Leeuwarden. Hierdoor zijn er een tal van sporen terug te in Leeuwarden. 

Festivals in Friesland

Festivals in Friesland

Uit ODP vermelding LUNA festival 2019 gehaald. ^WH

© Luna Festival

November is dé festivalmaand van Friesland. De afgelopen editie van November Festival Maand was iets anders dan we gewend zijn. We kijken terug op een geslaagde maand. Benieuwd naar de andere (online) festivals in Friesland?

11fountains wandelroutes

11fountains wandelroutes

Persoon in pak staat onder een gouden paraplu bij de fontein in Franeker

Leer de 11 fonteinen kennen aan de hand van deze prachtige nieuwe stadswandelingen.

Ask a Local

Ask a Local

Stop die gids maar in je tas. Onze locals kunnen je het allerbeste vertellen wat je écht niet mag missen tijdens je bezoek aan Friesland.

Podcast 'Leeuwarden: De stad van Marijke Meu'

Podcast 'Leeuwarden: De stad van Marijke Meu'

In een nieuwe podcast van NBTC Holland vertellen burgemeester van Leeuwarden Sybrand Buma en conservator van het Fries Museum Marlies Stoter over het Koningshuis en de Friese Nassaus.

Friesland met kids

Friesland met kids

Verzonden via Wetransfer door Mijke Bos naar Karin Hofmeijer. ^WH

© Mijke Bos

Kom je met de kleine naar Friesland? Wat een feest! Dankzij speelparken, kidsvriendelijke musea en natuurgebieden hebben kinderen hier de tijd van hun leven.

Blogs en vlogs over cultuur in Friesland

Over Culturele Hoofdstad LF2018 & LF2028 - Terugblik en de toekomst

LF2028

Mensen in beweging krijgen door middel van cultuur. Dat is wat LF2028 wil bereiken. Dat doen ze met het terugkerende Arcadia. In deze triënnale werkt LF2028 honderd dagen lang met kunstenaars en bewoners aan bijzondere projecten die de focus leggen op de Friese buitengebieden. Als Culturele Hoofdstad van Europa, City of Literature en strijdend om de titel van European Green Capital 2025 zijn de Friezen nog lang niet klaar met jagen op een goede toekomst. Ze zijn pas net begonnen.

Lees meer over LF2028

Terugblik LF2018

Leeuwarden en Friesland waren in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa. Een jaar dat haast uit zijn voegen barstte van kunst, cultuur en innovatie. Zestigduizend Friezen hebben zich ingezet om door middel van ruim 1200 grote en kleine projecten te werken aan de toekomst. Een enorm succes, dat nu nog doorklinkt in het vervolg: LF2028.

Bekijk het programma