Ga naar inhoud
MAP

Friesland & Leeuwarden: dé culturele hotspot

Kunstzin. We hebben er allemaal wel een beetje last van. We willen eruit. Ontmoeten. Zien. Horen. Voelen. Kunst.

We stappen bewuster door de deur naar buiten. We kijken anders naar hoe we in onze omgeving voortbewegen. We zoeken naar ruimte en een ander uitzicht. Dit jaar staat in het teken van 100 dagen kunst- en cultuurprogramma: Arcadia, tot en met 14 augustus 2022. We staan stil en kijken vooruit, zodat we ook over 50 jaar nog kunnen zingen, dichten, schilderen en dansen in het landschap. Ontdek hier de mogelijkheden voor jouw bezoek aan Friesland.

Musea in Friesland

In Friesland vind jij op iedere hoek van straat een museum. Groot of klein. Er zit altijd wel één voor jou tussen. Ga de grote stad in of zoek een museum in één van de vele dorpen. Verlaat Friesland met een bak aan kennis en ervaring. We zien je in één van onze musea.

Ontdek alle musea in Friesland
Foto's ontvangen van Janke Vlas n.a.v. de museumpagina onder 'Cultuur'. Akkoord in de mailbox van Wouter Hoekman.

Deze exposities mag je niet missen!

Tips voor jouw cultuurtrip naar Friesland

11Fountains

Zoals vroeger de oude lindeboom in de stad de centrale plek van samenkomen vormde, zo vormen de 11 fonteinen nu deze plek in ‘hun’ eigen stad. Elf internationaal gerenommeerde kunstenaars geven Friesland een heel nieuwe Elfstedentocht: de 11fountains. Ga op ontdekkingstocht in de grootste beeldentuin van Europa en waan je in mist, ijs, stoom en zeewater.

Ontdek de grootste beeldentuin van Europa

Overnachten met karakter

Vissers, schilders of tegelbakkers, ze hebben allemaal hun voetsporen achtergelaten in de Friese cultuur. Door de jaren heen zijn de gebouwen goed behouden en ademt het nog de sfeer van het beroep.  Overnacht in één van de opengestelde kerken of kies voor één van de monumenten. Waar je ook voor kies een overnachting met karakter is snel gevonden in het Friese landschap.

Vind jouw favoriet!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens