Ga naar inhoud
Favorieten 0

Writer's Block: Street art

Leeuwarden

Leeuwarden krijgt nóg meer kleur op de wangen: grote en kleine muren worden het canvas van gerenommeerde Friese en internationale graffiti-kunstenaars.

Street art in Leeuwarden. Op meerdere plekken in de stad, gratis te bekijken. Grote en kleine muren zijn het canvas van gerenommeerde Friese en internationale graffiti-kunstenaars. In totaal vind je in de stad 2018 vierkante meter streetart, waarin wordt afgerekend met oude dogma’s. Writer’s Block is de grootste gratis viering van openbare kunst in het noorden. Wil je weten op welke plekken je dit kunt bekijken? Lees dan verder!

Wist je dat  'A Guide to Leeuwarden' speciale street art tours organiseert? Hier lees je meer.

  • Parkeergarage de Klanderij (binnen en buiten)
  • Zijkant van het Fries Museum
  • Lange Marktstraat (Oud Aegon gebouw)
  • Haniasteeg
  • Voorkant Stadsschouwburg Harmonie
  • Marshallweg
  • Stadskantoor Leeuwarden

Over Writer's Block

Kunst buiten de musea, buiten de galeries, buiten de ateliers. Writer’s Block is een organisatie die verschillende vormen van kunst in de publieke ruimte organiseert, realiseert en cureert. De Leeuwarder organisatie begon in 2018 met het realiseren van enkele muurschilderingen in de stad vanuit een passie voor street art. Inmiddels heeft Writer’s Block al meer dan 150 muurschilderingen gerealiseerd in vijf Nederlandse provincies.

Ze zijn o.a. verantwoordelijk voor meerdere grote street art evenementen in Leeuwarden, waaronder een jam in Leeuwarden waarbij 40 kunstenaars parkeergarage de Klanderij transformeerden tot een kleurrijk kunstwerk en het project ‘10 walls’ waarbij ze tien muurschilderingen in de stad realiseerden in 10 weken. De organisatie biedt een platform aan de bruisende street art scene, waarbij ze lokale en (inter)nationale kunstenaars een podium geven om hun talent te laten zien. Met de straat als canvas wil Writer’s Block de wereld steeds mooier achterlaten!

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Writer's Block: Street art

Leeuwarden
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten