Ga naar inhoud
Favorieten 0

Zien en doen in Friesland | Activiteiten en Bezienswaardigheden

Wat wil je doen?

Er is zoveel te doen in Friesland dat je wel een nachtje mag bijboeken. Zomerse festivals. De mooiste tentoonstellingen. Evenementen op het water. Cultuur in de culturele hoofdstad van Europa. Fietstochten, mountainbike- en wielerevenementen. Wandeltochten die je op de mooiste plekjes brengen. Ontdek het zelf!

Friesland, waar rijke historie omarmd wordt door moderne cultuur

Sara van Geloven

Misschien vind je dit ook leuk om te doen

Leen een Fries

Leen een Fries

Ronddwalen in Spannum, intuïtief leren schilderen, stoere KNRM-praat horen in Harlingen? Leen een Fries en kom thuis met een goed verhaal! Op leeneenfries.nl kom je in contact met Friezen die jou een onbekende plek tonen, je iets nieuws leren of iets bijzonders vertellen. Gratis, en voor iedereen.

It wetter op

It wetter op Bootje vaart door Nationaal Park de Alde Feanen in Friesland

Zeg je Friesland, dan zeg je water. We hebben talloze bootverhuurders door de hele provincie en op boothuren.friesland.nl vind je de aanbieders mét boten waar je geen vaarbewijs voor nodig hebt. Eenvoudig en snel boeken dus! 

Teambuilding

Teambuilding

Samen met je collega's watersporten, de wadden verkennen, op natuur safari of naar het dark sky park. Friesland is een weidse provincie die je ook samen met je collega's kunt ontdekken.

altijd wat te doen

altijd wat te doen

Nu je er toch bent, of van plan bent om te komen, check dan ook meteen welke evenementen er zijn in de provincie. Onze agenda zit altijd bomvol, dus er zit ongetwijfeld iets leuks voor je tussen.

de paden op, de lanen in

de paden op, de lanen in Echtpaar op de fiets bij de Fogelsanghstate in Veenklooster

Wist je dat we heel veel fiets- wandel en vaarroutes in Friesland hebben?

Duurzaam reizen

Bewust op reis

Laat je verrassen hoe makkelijk het soms is om andere, bewustere keuzes te maken. Hiermee verlaag je je eigen footprint en maken we van Friesland een betere plek.

Bekijk de tips

Negen toppers