Zien en doen in Friesland | Activiteiten en Bezienswaardigheden

Wat wil je doen?

Vanwege de corona maatregelen zijn evenementen door de rijksoverheid verboden. Musea, theaters, bioscopen zijn (op reservering) geopend. De informatie op friesland.nl kan daardoor niet actueel zijn. Check altijd de website van de locatie of het evenement voorafgaand aan je bezoek.​

Er is zoveel te doen in Friesland dat je wel een nachtje mag bijboeken. Zomerse festivals. De mooiste tentoonstellingen. Evenementen op het water. Cultuur in de culturele hoofdstad van Europa. Fietstochten, mountainbike- en wielerevenementen. Wandeltochten die je op de mooiste plekjes brengen. Ontdek het zelf!

Friesland, waar rijke historie omarmd wordt door moderne cultuur

Sara van Geloven

Negen toppers

Misschien vind je dit ook leuk om te doen

Leen een Fries

Leen een Fries

Verkregen via Leen een Fries (ODP vermelding).

© Tryntsje Nauta

Ronddwalen in Spannum, intuïtief leren schilderen, stoere KNRM-praat horen in Harlingen? Leen een Fries en kom thuis met een goed verhaal! Op leeneenfries.nl kom je in contact met Friezen die jou een onbekende plek tonen, je iets nieuws leren of iets bijzonders vertellen. Gratis, en voor iedereen.

lekker varen

lekker varen

Zeg je Friesland, dan zeg je water. We hebben talloze bootverhuurders door de hele provincie en op boothuren.friesland.nl vind je de aanbieders mét boten waar je geen vaarbewijs voor nodig hebt. Eenvoudig en snel boeken dus! 

hebben wij ook

hebben wij ook

Iedereen kent de trekpleisters als Madurodam, het Vondelpark, Giethoorn, Scheveningen en Amsterdam. Maar, al die dingen hebben wij ook! Maar dan zonder drukte, massatoerisme en lange rijen. Waar wacht je nog op?

de paden op, de lanen in

de paden op, de lanen in

Wist je dat we heel veel fiets- wandel en vaarroutes in Friesland hebben?

altijd wat te doen

altijd wat te doen

Nu je er toch bent, of van plan bent om te komen, check dan ook meteen welke evenementen er zijn in de provincie. Onze agenda zit altijd bomvol, dus er zit ongetwijfeld iets leuks voor je tussen.