Ga naar inhoud
MAP

Activiteiten in Friesland

Kies jouw favoriete uitje

Maak kennis met de activiteiten in Friesland, want Friesland kun je op veel verschillende manieren ontdekken. Of je nu op zoek bent naar een activiteit die je binnen kunt doen, of liever buiten, je vindt het hier. Van tours tot dierentuinen en van watersport tot ijsbanen. Kun je niet kiezen? Dan zien we je graag nog een keer terug om de rest van de activiteiten te proberen.

Onze top 5

ontdek friesland by night

Ongestoord genieten van de sterrenhemel, wie wil dat nou niet? In Nederland kan dat op twee plekken bijzonder goed. Deze twee plekken vind je in Friesland; de Boschplaat op Terschelling en in Nationaal Park Lauwersmeer. Deze twee gebieden mogen zich 'Dark Sky' park noemen, vrij vertaald 'Donkere Nachthemel'. De Dark Sky parken zijn gebieden waar het zó donker is dat je de sterrenhemel optimaal kunt beleven. 

Meer uitjes in het donker
Ervaar de nacht op Terschelling. Als het aan project Feel the Night ligt is het daar in de toekomst een Dark Sky Park, waarin je de échte duisternis kan meemaken.

friesland = cultuur

Het kan je niet ontgaan zijn dat Friesland boordevol cultuur zit. In 2018 was Leeuwarden-Friesland Culturele Hoofdstad van Europa en ook vandaag de dag zie je dat nog volop terug.

Duik in ons cultuuraanbod