Activiteiten in Friesland

Kies jouw favoriete uitje

Maak kennis met de activiteiten in Friesland, want Friesland kun je op veel verschillende manieren ontdekken. Of je nu op zoek bent naar een activiteit die je binnen kunt doen, of liever  buiten, je vindt het hier. Van tours tot dierentuinen en van watersport tot ijsbanen. Kun je niet kiezen? Dan zien we je graag nog een keer terug om de rest van de activiteiten te proberen.

Onze top 6

voorjaar = ontdek het landschap

Dit voorjaar nemen we je mee door de Grootse Vergezichten van Friesland. Ontdek de ruimte, het landschap en de unieke weidsheid van de provincie. Kom fietsen, wandelen, varen en ga mee op ruimtereis. Durf jij het aan om volledig in de relaxmodus te komen? 

Ruimtereis, Friesland Style

ontdek friesland by night

Ongestoord genieten van de sterrenhemel, wie wil dat nou niet? In Nederland kan dat op twee plekken bijzonder goed. Deze twee plekken vind je in Friesland; de Boschplaat op Terschelling en in Nationaal Park Lauwersmeer. Deze twee gebieden mogen zich 'Dark Sky' park noemen, vrij vertaald 'Donkere Nachthemel'. De Dark Sky parken zijn gebieden waar het zó donker is dat je de sterrenhemel optimaal kunt beleven. 

Meer uitjes in het donker