Ga naar inhoud
Favorieten 0

Watersport en recreatie in Friesland

Op het water geniet je tijdens alle seizoenen van een ultiem gevoel van vrijheid, de zon op je gezicht en de wind door je haren. Zodra je voet aan vaste wal zet, houd je dat gevoel in Friesland vast. Vervolg je reis te voet of per fiets en beleef het unieke landschap en de onontdekte bijzondere plekken. Wij noemen dit Zwerven Friesland Style.

open watersport weken

Van 1 april t/m 15 mei maak je kennis met al het mooie dat er op het water te beleven is. Tijdens de Open Watersport Weken kan je proefvaarten maken, deelnemen aan 'nieuwe' watersporten, een kijkje nemen aan boord of in de loodsen van scheepsbouwers. Vind hier alle activiteiten in Fryslân.

Alle activiteiten

Genieten op en rond het water

bruisende agenda

Fryslân brûst! De provincie biedt je leuke, bijzondere, unieke en spannende evenementen en activiteiten. Met wie je ook gaat, leuk wordt het sowieso! En als je niet kunt kiezen, kom je toch gewoon een dagje terug?

Bekijk de agenda
Echtpaar stapt vanaf de boot aan land

duurzame waterrecreatie

Friesland biedt veel mogelijkheden om de provincie op een griene manier vanaf of langs het water te verkennen. Er zijn tal van verhuurders van elektrische sloepen, kano's en SUP's waarmee jij met een goed gevoel het water op kunt. Vergeet tijdens je tochten zeker niet even af te stappen en bij verschillende Friese ondernemers binnen te stappen. Zij laten je graag kennis maken met hun lokale streekproducten en leuke activiteiten.

Alles over duurzame waterrecreatie

Laat je inspireren door Marit Bouwmeester

Dé hotspots voor de watersporter

Bijzondere horeca aan het water

Bijzondere horeca aan het water

Je stapt zo van je boot het terras op en vice versa. Bekijk hier de top 10 plekken om te dineren aan het water!

Elektrisch varen

Elektrisch varen

In Friesland kan je je weer opladen, letterlijk en figuurlijk. Er is een goed netwerk aan oplaadpunten voor elektrisch varen.

Suppen

Suppen

Vlak water om te suppen vind je op veel plekken in Friesland.

Trailerhellingen in Friesland

Trailerhellingen in Friesland

Wil je de boot te water laten? Bekijk hier waar daar mogelijk is.

Zeilen door Friesland

Zeilen door Friesland

Van de Friese meren tot aan de Waddenzee; overal geniet je op de zeilboot van de Friese natuur.

Vissen

Vissen

Op visvakantie in Friesland? Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt voor de ultieme visvakantie.

Kanoën & kajakken

Kanoën & kajakken

Huur een kano of kajak bij een van de vele aanbieders en peddel door Friesland. Ontdek vanuit je kano het mooie wat Friesland te bieden heeft.

windsurfen

windsurfen

Ben jij het type dat graag wind mee heeft en voor wie geen golf te hoog gaat? Friesland heeft voor alle windrichtingen de perfecte windsurf spots. Geen surfplank? Geen nood, het is te huur? Kan je niet surfen? Geen probleem, we leren het je graag. Stap op de plank en geniet van water en wind.

kitesurfen

kitesurfen

Kitesurfen moet je durven! Friesland heeft voor alle windrichtingen de perfecte kitesurf spots. Geen surfplank? Geen nood, het is te huur! Nog nooit gedaan en het staat op je bucketlist? Geen probleem, we leren het je graag. Geniet van water, wind en het spektakel van Kitesurfen in Friesland. Ook aanbevolen voor landrotten die lekker willen kijken.

“Ultieme vrijheid op het water. Water in alle windrichtingen om te kiten en windsurfen!”

Misschien vind je dit ook leuk