Ga naar inhoud
MAP

Alles over de Friese zeilvloot | Zeilboot huren en meer

Als je zeilen zegt, zeg je Friesland. Bij uitstek dé provincie waar je de mooiste zeiltochten kunt maken. Van de Friese meren tot aan de Waddenzee; overal geniet je op de zeilboot van de Friese natuur, rust én stilte. De schepen bieden voor iedereen wat wils. Op deze milieuvriendelijke manier beleef en ontdek je de mooiste spots in Friesland, waar je nog lang over na zult praten. Geniet van de ultieme rust, een prachtige zonsondergang en de frisse Friese wind door je haren! Wat wil je nog meer?

 

Wist je dat?

Er in Friesland ieder jaar zeilwedstrijden worden georganiseerd? Deze skûtsjewedstrijden vinden plaats in de zomermaanden en zijn door heel Midden- en Zuidwest Friesland te vinden!

Ontdek de Friese Meren

De Friese Meren is een waterparadijs! Nergens anders in Europa vind je zo'n uitgebreid en mooi gebied van aaneengesloten grachten, plassen, sloten en meren. Op deze meren kun je genieten met de zeilboot van bijzondere flora en fauna. 
 

Droogvallen op de Waddenzee

Naast het genieten op de Friese Meren is de Waddenzee ook een prachtig gebied om te zeilen. Droogvallen is daarvan misschien wel het hoogtepunt. Bij het droogvallen vaart de boot boven op een zandplaat. Het water om het schip heen zie je langzaam verdwijnen en niet veel later ligt de boot op de zandbodem. Nadat je eenmaal van boord bent gestapt, merk je dat de bodem van de zee vol leven zit. Tijdens deze bijzondere gebeurtenis geniet je optimaal van het waddengebied én de rust en stilte om je heen. Nadat het water weer terug begint te komen, spring je snel aan boord en gaat je zeiltocht weer verder. 

Het bijzonderste stukje Unesco Werelderfgoed: De Wadden

Hoe alles reilt en zeilt

De zeilschepen zijn vaak te huur voor een dag, meerdere dagen of zelfs een week; eigenlijk is alles in overleg mogelijk. Zo is het in veel gevallen mogelijk om zelf eten en drinken mee te nemen of dit uit te besteden aan een cateringbedrijf. De schepen zijn geschikt voor teambuilding met je collega's, voor een vriendengroep of bijvoorbeeld voor familieweekenden. Eigenlijk geniet iedere doelgroep van jong tot oud van het zeilen in Friesland.

Voor specifieke informatie is het verstandig om contact op te nemen met de organisatie waar je van plan bent om een boot te gaan huren. 

 

Zeilboot huren - Bekijk waar je een zeilboot kunt huren!

Ontdek vanaf de zeilboot

Misschien vind je dit ook leuk

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens