Ga naar inhoud
Favorieten 0

Zeilen in Friesland

Als je zeilen zegt, zeg je Friesland. Bij uitstek dé provincie waar je de mooiste zeiltochten kunt maken. Van de Friese meren tot aan de Waddenzee; overal geniet je op de zeilboot van de Friese natuur, rust én stilte. De schepen bieden voor iedereen wat wils. Op deze milieuvriendelijke manier beleef en ontdek je de mooiste spots in Friesland, waar je nog lang over na zult praten. Geniet van de ultieme rust, een prachtige zonsondergang en de frisse Friese wind door je haren! Wat wil je nog meer?

 

Ontdek de Friese Meren

De Friese Meren is een waterparadijs! Nergens anders in Europa vind je zo'n uitgebreid en mooi gebied van aaneengesloten grachten, plassen, sloten en meren. Of je nu de voorkeur geeft aan het verkennen van de kronkelende grachten, het vissen in de stille sloten of gewoon ontspannen aan de oever van een schilderachtig meer, de Friese Meren bieden eindeloze mogelijkheden voor avontuur en ontspanning. Kom op deze meren genieten met de zeilboot van bijzondere flora en fauna!

Droogvallen op de Waddenzee

Naast het genieten op de Friese meren is de Waddenzee ook een prachtig gebied om te zeilen. Droogvallen is daarvan misschien wel het hoogtepunt. Bij het droogvallen vaart de boot boven op een zandplaat. Het water om het schip heen zie je langzaam verdwijnen en niet veel later ligt de boot op de zandbodem. Nadat je eenmaal van boord bent gestapt, merk je dat de bodem van de zee vol leven zit. Tijdens deze bijzondere gebeurtenis geniet je optimaal van het waddengebied én de rust en stilte om je heen. Nadat het water weer terug begint te komen, spring je snel aan boord en gaat je zeiltocht weer verder. 

Het bijzonderste stukje Unesco Werelderfgoed: De Wadden

Hoe alles reilt en zeilt | Een zeilboot huren

De zeilschepen zijn vaak te huur voor een dag, meerdere dagen of zelfs een week; eigenlijk is alles in overleg mogelijk. Zo is het in veel gevallen mogelijk om zelf eten en drinken mee te nemen of dit uit te besteden aan een cateringbedrijf. De schepen zijn geschikt voor teambuilding met je collega's, voor een vriendengroep of bijvoorbeeld voor familieweekenden. Eigenlijk geniet iedere doelgroep van jong tot oud van het zeilen in Friesland. Voor specifieke informatie is het verstandig om contact op te nemen met de organisatie waar je van plan bent om een boot te gaan huren. 

Zeilroutes die je niet wil missen

Ontdek vanaf de zeilboot

Misschien vind je dit ook leuk