Ga naar inhoud
Favorieten 0

Stap van de boot en ontdek Friesland

Zwerven betekent rondtrekken zonder vaste verblijfplaats. Friezen doen dat op hun eigen manier en net even anders dan de rest van de wereld. Je boot brengt je op onontdekte plekken die uitnodigen om te gaan zwerven over het water. Maar wist je dat je nóg meer ziet van de provincie door juist van je boot af te stappen? 

De perfecte vaarvakantie in Friesland

Met je billen van de boot: ontdek het Friese vasteland

zwerven

Als je voor anker ligt en de trossen zijn uitgeworpen is het tijd om de wal te verkennen. In Friesland noemen we dat zwerven. Even je benen strekken en de omgeving verkennen, een hapje eten of een lokale flaubyt (tussendoortje) proeven op een terras.  

blog: 2 bijzondere stukjes friesland

blog: 2 bijzondere stukjes friesland

In deze blog nemen we je mee naar het uiterste noorden en het zuiden van de provincie. Daartussenin ligt nog veel meer moois om te ontdekken, maar reis voor nu met ons mee naar twee stukjes Friesland die je gezien moet hebben vanaf het water en de wal.

blog: weekend zwerven over de friese meren

blog: weekend zwerven over de friese meren

Ontdek hoe jouw weekend zwerven door Friesland eruit kan zien, met deze tips.

dinertips

dinertips

Friesland heeft genoeg te bieden op culinair vlak. Wil je luxe uit eten in een van de drie sterrenrestaurants, gezellig borrelen met vrienden, de Friese keuken leren kennen of lekker buiten de deur eten met de kids? Of misschien liever dineren aan het water?

fryslân brûst

fryslân brûst

De provincie Friesland biedt je leuke, bijzondere, unieke en spannende evenementen en activiteiten. Bekijk ons aanbod aan evenementen in onze agenda.

Tips om het vasteland van Friesland te verkennen

Bekijk alles voor je vaarvakantie in Friesland