Ga naar inhoud
Favorieten 0

Unieke aanlegplaatsen | Aanmeren midden in de natuur

Wist je dat er in Friesland talloze gratis aanlegplaatsen midden in de natuur zijn? Deze worden je gratis aangeboden door de Marrekrite. 300 locaties aan vrije aanlegplaatsen midden in de natuur. Zo geniet je van de Friese wateren, de rust én van de natuur.

Drie dagen gratis genieten

Als bezoeker mag je drie dagen gratis op een plek liggen. Daarna maak je plaats voor een andere waterrecreant. Vervolg je reis via het water om een andere plek te ontdekken en ook daar weer aan te meren in de natuur.

Marrekrite als gastheer

Marrekrite is je gastheer in het buitengebied. Zij onderhouden de aanlegplaatsen, zodat deze er mooi en netjes bij liggen. Gras maaien, recreatieafval ophalen en de controle van de voorzieningen, dat is wat ze op dagelijkse basis doen. Voor de service die Marrekrite biedt, verwachten ze bijna niets terug. Alleen dat je je als een ‘goede gast’ gedraagt. Hiervoor zijn een aantal afmeerregels opgesteld. Je leest hieronder een aantal, voor een volledig overzicht verwijzen we je naar de website van de Marrekrite

Een aantal afmeerregels op een rij:

  • Vaartuigen mogen niet onbemand worden achterlaten.
    Een lekker stuk wandelen en fietsen en dan terugkeren op de boot is natuurlijk uitstekend.
  • Vaar niet te snel. Hekgolven zijn hinderlijk voor afgemeerde boten. Bovendien lijden de oevers hieronder.
  • Het is verboden in het riet af te meren.
  • Respecteer het eigendom van boeren. Privéterreinen s.v.p. niet betreden. Om de ligplaatsen in de natuur te kunnen behouden, is een goede relatie met de buren noodzakelijk.
  • Gooi recreatieafval in de vuilcontainers. Deze worden regelmatig geleegd. Er is altijd een container in de buurt.
  • Honden zijn welkom, maar wel aangelijnd.

Misschien vind je dit ook leuk