Ga naar inhoud
MAP

Verblijven en overnachten in Friesland

Zoek en boek jouw perfecte overnachting in onze provincie

Heb je aan één dag Friesland niet genoeg? Dat begrijpen we maar al te goed! Gelukkig kun je in Friesland de nacht op talloze manieren doorbrengen. Boek bijvoorbeeld een van onze hotels of  bed and breakfasts. Ben je met meer? Maak dan een keuze uit onze leuke groepsaccommdoaties of vakantiehuizen. Of trek de natuur in en neem je tent, camper of caravan mee naar ons prachtige land of een van de eilanden. Wat je ook kiest, we beloven je dat het een nacht wordt om nooit te vergeten.

Kom deze winter overnachten in Friesland

overwinteren op het platteland

Boek je wintertrip mét wellness op het Friese platteland.  Op een heldere avond zie je duizenden sterren aan de hemel, de maan in zijn gedaante van die nacht en het steeds terugkerende schijnsel van de vuurtorens van de Waddeneilanden. 

Lees meer

opfriesen en opwarmen

Ben je op zoek naar een plek om lekker op te friesen en op te warmen? Ontdek dan de vakantiehuisjes van Brêgeham. Vanuit de huisjes heb je een geweldig uitzicht over de Jan Durkspolder en kun je reeën, hazen en vele vogelsoorten spotten vanaf het vlonder terras.

Lees meer

Weet je wat het Friese vertaling is voor bed and breakfast?

Het antwoord vind je onderaan deze pagina

Opfriesen en overnachten in Friesland

Of bekijk wat anderen hebben gekozen

Bewust op reis

Laat je verrassen hoe makkelijk het soms is om andere, bewustere keuzes te maken. Hiermee verlaag je je eigen footprint en maken we van Friesland een betere plek.

Bekijk de tips
herfstkamperen in vakantiepark te hooi en te gras boijl zuidoost friesland

Zakelijke overnachting

Friesland is de perfecte locatie voor evenementen en bijeenkomsten. Boerderijen in de weidsheid van het landschap. Oude gebouwen die een nieuwe bestemming hebben gevonden als eventlocatie. Of moderne locaties voorzien van alle faciliteiten. Gebruik de Venuefinder van Meet in Friesland om jouw ideale locatie te vinden. 

Lees meer op meetinfriesland.nl

Spoedcursus

In de supermarkt, op straat, maar ook in de rechtbank, op school, en in het provinciehuis drukken de friezen zich uit in hun eigen taal. Bekijk de feitjes, oefen een paar Fryske wurden en doe mee aan de spoedcursus.

Alles wat je moet weten als je naar Fryslân komt

bêd & brochje

Is de Friese benaming voor bed and breakfast