Ga naar inhoud
Favorieten 0

Ontdek alles voor jouw bezoek aan de provincie Friesland

Kom opfriesen

Kom opfriesen

Dat is opladen Friesland Style

De elf steden

De elf steden

De beroemde elf steden van Friesland, elk is uniek en bijzonder

Evenementen

Evenementen

Ontdek onze uitagenda

Routes

Routes

Bekijk hier routes om te fietsen, wandelen, varen en rijden

Ontdek Leeuwarden en Friesland! Inspiratie voor je vakantie, dagje uit of weekendje weg vind je hier. Of je nu cultuur zoekt, van de wadden of de wouden houdt, of de elf steden wilt bezoeken. Friesland heeft wat jij nodig hebt om je op te laden en te laten genieten.

Laat je inspireren

Nog meer Friese inspiratie

De regio's in Friesland

Dat Friesland divers is wist je waarschijnlijk al. We laten graag zien hóe verschillend de regios zijn, ieder met een eigen kenmerkend landschap en een eigen karakter. Welke past het beste bij jou?

De regio's in Friesland

Friesland heeft een eigenzinnig karakter en dat moet je ontdekken. Van Waddenzee tot Drents-Friese Wold en van Lauwersmeer tot IJsselmeer, tot de rand toe gevuld met onontdekte plekjes en eindeloze luchten tot aan de horizon.

De Wadden

Kies je favoriete eiland of bezoek ze allemaal. Anders dan een vliegreis naar een tropisch eiland en toch even helemaal weg. Uitwaaien, duinhoppen of kokkel sprokkelen. Wij weten Wad To Do.

Meer over De Wadden

Noordoost Friesland

Dit is dé plek voor degene die de rust en ruimte. Land in Friesland. Wadden, wouden, water en het pittoreske Dokkum, de noordelijkste stad van Nederland.

Meer over Noordoost Friesland

Noordwest Friesland

Hier vind je 'Verhalen van een Oude Zee'. Het Bildt en de Greidhoeke zijn beide geboren uit een leven en strijd met de zee.

Meer over Noordwest Friesland

Leeuwarden

De culturele hoofdstad van Europa in 2018 bruist nog steeds. Alles wat je verwacht van een stad, zonder de drukte, knus en overzichtelijk en bomvol Hidden Gems. Go Visit Leeuwarden.

Meer over Leeuwarden

Zuidwest Friesland

Wie van water houdt haalt zijn hart op in Waterland van Friesland. Laat je meevoeren langs de waterwerken van het Woudagemaal en de Afsluitdijk en alles daartussen.

Meer over Zuidwest Friesland

Zuidoost Friesland

Alles wat je over Friesland dacht te weten, wordt ontkracht in Het Andere Friesland. Voel je beschut tussen de eeuwenoude bomen, geniet van dieppaarse heidevelden en warme zandverstuivingen.

Meer over Zuidoost Friesland