Ga naar inhoud
Favorieten 0

Bezinnen in Friesland

Ben je door constante afleiding en drukte opzoek naar bezinning en innerlijke rust? Dan is Fryslân de perfecte locatie om tot jezelf te komen en te bezinnen. Met zijn uitgestrekte landschappen, rustige waterwegenen schilderachtige dorpjes is Friesland een oase van sereniteit.

Of je nu wilt mediteren aan het IJsselmeer, wandelen langs de Waddenzee of de stilte wilt ervaren tijdens een overnachting in een Friese kerk, Friesland verwelkomt je met open armen voor een reis vol bezinning en ontspanning.

Ontdek retraites, sessies en workshops in onze agenda

Kom tot rust bij een van deze wellness aanbieders

Overnachten in een kerk

duurzaam genieten

Genieten van een duurzame vakantie in Friesland en tegelijkertijd nieuwe ontdekkingen en ervaringen op doen, wie wil dat nou niet? Laat je verrassen door de eenvoudige manieren waarop je bewuste keuzes kunt maken. Daarmee verklein je niet alleen je eigen ecologische voetafdruk, maar draag je ook bij aan een beter Friesland.

Tips voor een duurzame vakantie in Friesland >

leylijnen

Duik in de Friese mystiek met Leylijnen: onzichtbare energiepaden die Friesland doorkruisen. Verken spirituele hotspots zoals het Waddengebied en de historische steden. Leylijnen verbinden natuur en cultuur op een magische manier, waardoor Friesland een unieke bezinningsbestemming wordt.

Meer over leylijnen in Friesland >

Tips voor jouw bezinningsvakantie

Bonifatius Kloosterpad

Altijd al eens een pelgrimstocht willen wandelen? Duik dan verder in het Bonifatius Kloosterpad. Vanuit bedevaartsoord Dokkum wandel je in de voetsporen van Bonifatius terug naar Wolvega. Het pad is in totaal 220 kilometer lang, verdeeld over twaalf etappes.

Bekijk de route >

Elektrisch varen

Genieten van de Friese wateren op een duurzame en stille manier? Kom elektrisch varen in Friesland.

Kom varen

wandelen

Wandelen bij 11fountains Dokkum

Wandel door de rust en ruimte van de provincie. Maak gebruik van het beste wandelknooppuntnetwerk van Nederland: of je nu kiest voor een korte kuier of lange wandeling, je wordt meegenomen langs de beroemde plekken en onontdekte Friese gebieden. Onze tip: de kerktorens van súdwest-fryslan route.

Wandelroutes en tips >

fietsen

Met de fiets ontdek je zoveel meer. Maak gebruik van het beste fietsknooppuntnetwerk van Nederland: of je nu kiest voor korte tochten of lange routes, je wordt meegenomen langs de beroemde Elfsteden en onontdekte Friese gebieden. Onze tip: de fietsroute langs kerken.

Fietsroutes en tips >

Vogels spotten

Campagnebeelden Merk Fryslân. Niet kaal gebruiken i.v.m. kans op gebruik anderen.

Ontdek de ongerepte schoonheid van Friesland en maak kennis met de diverse en overvloedige vogelpopulatie die hier te vinden is. Neem plaats in een vogelkijkhut en geniet van het uitzicht, de rust en stilte van de Friese natuur.

Kom vogelspotten >

terug in de tijd

terug in de tijd

In een kelder onder de kerk van Wiuwert liggen eeuwenoude mummies van adellijke families tentoongesteld. De mummies van Wiuwurt zijn op natuurlijke wijze gemummificeerd. Hoewel het vooral griezelig klinkt, is de mummiekleder zeker de moeite van het bezoeken waard.