Ga naar inhoud
Favorieten 0

Kerken in Friesland

Op de kaart

Op de kaart

Pelgrimeren

Pelgrimeren

Alle kerken

Alle kerken

Ontdek de schoonheid van Friesland door het bezoeken van haar kerken. Van de middeleeuwse architectuur tot de adembenemende glas-in-loodramen, er is zoveel te zien en te beleven. Ervaar de geschiedenis en spiritualiteit van de regio en laat je betoveren door de serene sfeer. 

Middeleeuwse pareltjes

Friesland heeft met ruim 700 kerken de hoogste kerkdichtheid van Europa. En zo’n 140 daarvan zijn middeleeuws: pareltjes die het ontdekken meer dan waard zijn. Met hun traditionele zadeldak, hoge spits óf klokkenstoel zijn ze beeldbepalend in het weidse Friese landschap. En die op terpen staan, zijn zéker niet te missen.

pelgrimeren

Friesland is een prachtige regio om te pelgrimeren. De rustige wegen, pittoreske dorpjes en uitgestrekte landschappen maken het tot een ideale plek voor bezinning en contemplatie. Er zijn diverse pelgrimsroutes te vinden, zoals het Jabikspaad en het St. Odulphuspad, die langs historische kerken, kloosters en andere religieuze bezienswaardigheden leiden.

Ontdek onze pelgrimsroutes

Ontdek de routes langs de kerken van Friesland

cultuur beleven

Cultuur bestaat uit tradities, moderne en stokoude gebouwen, musea en kunstwerken, zang, dans en theater. Maar het is ook het omarmen van kunstenaars en waar zij hun plek vinden om zich te uiten. Keunst doet wat met je. Ontdek het zelf, voel, hoor, zie en ontmoet.

Ontdek cultuur in Friesland