Ga naar inhoud
Favorieten 0

Vogelspotten in Friesland

Friesland is een paradijs voor vogelliefhebbers en natuurfanaten. Verken de ongerepte schoonheid van Fryslân en ontdek de rijke diversiteit aan vogels die hier hun thuis vinden. Van majestueuze roofvogels tot kleurrijke trekvogels en zeldzame moerasbewoners, Friesland biedt een schat aan vogelsoorten om te ontdekken. Bezoek de prachtige vogelkijkhutten verspreid over het landschap, verscholen in de rustige natuur, waar je de perfecte plek vindt om te observeren en te genieten van het fascinerende vogelleven.

Vogelkijkhutten in onze provincie

Fiets mee langs mooie vogelspot plekken

hotspots

Of je nu een ervaren vogelaar bent of gewoon wilt genieten van de pracht van vogels in de natuur, deze plekken zullen je zeker verrassen en verwonderen.

  1. Nationaal Park De Alde Feanen: Dit uitgestrekte natuurgebied is een paradijs voor vogels. Met zijn moerassen, rietvelden en open water biedt het een divers landschap dat aantrekkelijk is voor zowel broedvogels als trekvogels. Hier kun je onder andere zeldzame soorten zoals de blauwborst en de grote karekiet spotten.

  2. Nationaal Park Lauwersmeer: Dit gebied staat bekend om zijn rijke vogelpopulatie. Het is een belangrijke rust- en broedplaats voor talloze watervogels, zoals de zeearend, lepelaar, en diverse soorten ganzen en eenden. Vanuit de vogelkijkhutten heb je een prachtig uitzicht over het meer en de omliggende wetlands.

  3. Vlieland: Dit Waddeneiland biedt een ideale habitat voor veel kust- en zeevogels. Met uitgestrekte stranden, duinen en kwelders kun je hier genieten van het observeren van vogels zoals de drieteenstrandloper, de bontbekplevier en de kuifaalscholver. Daarnaast is Vlieland ook een belangrijke plek voor trekvogels tijdens het voor- en najaar.

  4. De Waddenzeekust: uitgestrekte slik- en schorrengebieden die vogels aantrekken tijdens het broedseizoen en de vogeltrek. Hier kun je verschillende soorten steltlopers, zoals de grutto en de tureluur, observeren. Daarnaast is dit gebied ook bekend om de aanwezigheid van zeehonden.

Wat zoek je

1 t/m 24 van 103 resultaten

niet-bestaande vogels

In natuurgebied de Rottige Meenthe, Spanga, vind je wel een heel bijzondere vogelkijkhut. Namelijk eentje voor niet-bestaande vogels. Gebouwd door kunstenaar O.C. Hooymeijer die al jaren vreemde en niet bestaande vogels bedenkt, schildert en tekent. Deze kleine hut neemt je mee langs kunst, natuur, educatie en humor.

Meer over dit bijzondere project