Ga naar inhoud
Favorieten 0

Beleef een campervakantie in Friesland

Trek er op uit met je camper en ervaar de vrijheid van het kamperen met het comfort van je mobiele huis. Ontdek alle camperstandplaatsen die je in Friesland kunt vinden en kies jouw favoriet. Nog beter: stippel een route uit door de provincie en ga op roadtrip in eigen land. We hebben camperplaatsen genoeg.

Dé camperhotspots van Friesland

Ben je met je camper in Friesland en zoek je een mooie camperplaats om een of meerdere nachten te verblijven? Ontdek dan hieronder een van de camperplaatsen in onze provincie.

Blogs met tips voor jouw campervakantie

Friesland verkennen

Ontdek de avonturen van Brina en Igor, die met hun camper naar Friesland kwamen om het land en het water te verkennen tijdens een reeks actieve dagen. Ze parkeerden hun camper op prachtige locaties en gingen op verkenningstocht - abseilen, rijden op een e-chopper en wadlopen stonden allemaal op het programma. Laat je verrassen door het diverse landschap, de gemoedelijke sfeer en de rust en ruimte die Friesland te bieden heeft. 

Reel (1)
  • Reel (1)

Kies een camperroute die bij je past

wandelen, fietsen en varen

Als je eenmaal een plekje hebt voor je camper, en helemaal bent gesetteld op de camperplaats of camping, is het tijd om Friesland te verkennen. Trek eropuit met de benenwagen of (zelf meegebrachte) fiets en dwaal door de stadjes, dorpen of over de dijk. Huur je liever een boot? Dat kan ook. Friesland is bij uitstek geschikt om vanaf het water te ontdekken.

Handige tips en tricks voor camperaars

it giet oan!

It giet oan! Nooit meer wachten op de tocht der tochten, want je rijdt de Elfstedentocht het hele jaar door met de camper. Er is speciaal voor camperaars een route samengesteld om Friesland op een unieke manier te ontdekken. De route is circa 220 kilometer en de beste reistijd is van september tot en met mei (dit in verband met de drukte).

Ontdek deze route >

 

5x gratis je camper parkeren

Overnacht je liever op een gratis parkeerplaats? Ontdek dan bijvoorbeeld het parkeerterrein naast VV Drachten, Camperplaats Langweer, de parking van IJsstadion Thialf in Heerenveen, de parkeerplaats aan de Jelle Planting straat in Drachten en de parkeerplaats van restaurant Hof van de Koning in Heerenveen.

 

Praktische informatie

Hier vind je ons uitgebreide aanbod aan restaurants, routes, activiteite en tips voor een duurzame vakantie in onze provincie.

Plan je bezoek >

 

wad leuk!

Ontdek ook eens een Waddeneiland met je camper. Je mag je camper meenemen naar de Friese eilanden Ameland en Terschelling, en in deze blog hebben wij dé tips voor je op een rij gezet.

Campertips op de eilanden >

 

Het andere Friesland

In Zuidoost Friesland, ook wel genoemd 'Het andere Friesland', kun je met je camper een heuse wereldreis in minder dan 100 kilometer maken. CamperTV ontdekte het en neemt je mee op reis in deze video.

Bekijk de video op YouTube >

 

alles voor je kampeervakantie

Als je op zoek bent naar kampeertips, mooie plekken om naartoe te reizen, verzekeringen, inpaklijsten of andere handige hulpstukken voor je vakantie dan moet je bij de ANWB zijn. Als grootste én koninklijke Nederlandse toeristenbond helpen ze je graag op- en onderweg.

De kampeerpagina van ANWB >

 

Wil je weten wat er te doen is in Friesland? Bekijk hier onze agenda:

top's in friesland

Jouw reis door Friesland start vanaf een Toeristisch Overstappunt. Alle TOP's zijn goed te bereiken met de auto, fiets en soms zelfs de boot. Vanaf een TOP start je een mooie route door de omgeving. Te voet, op de fiets of met de boot. Net waar jij zin in hebt. 

Ontdek alle Toeristische Overstappunten >