Ga naar inhoud
MAP

10x dineren aan het water

| Wendy Bosma-Timmer

Je stapt zo van je boot het terras op en vice versa. De horeca ondernemers staan voor je klaar om je in de watten te leggen met een heerlijk menu, vaak met streekproducten. Picknickmand nodig? Die kan je makkelijk afhalen, soms zelfs vanuit je bootje. Blijf je liever aan de wal? Geen probleem, laat de boten aan je voorbij varen en geniet van lunch tot borrel en diner van de restaurants aan het water.

1. Puur prince

1. Puur prince Hotel Restaurant Earnewâld - Alde Feanen. Beeldbank 3383.

De bijzondere ligging, het weidse uitzicht over het water, de uitstekende hotelaccommodatie in combinatie met de sfeervolle brasserie, het à la carte restaurant en de Skûtsjebar maken gastvriendelijk Princenhof tot een veelzijdige bestemming.

2. het meer van lenten

2. het meer van lenten

Aan de rand van Terherne, ligt Restaurant Meer van Lenten. Bekend om het spectaculaire uitzicht over het Sneekermeer. De perfecte locatie voor een lunch, diner of feest aan het water. Elke dag genieten van heerlijke gerechten met uitzicht over het Sneekermeer!

3. rufus aan het water

3. rufus aan het water

Stel je voor: op een mooie zomeravond, zittend op het terras  aan het water met een wijntje in de hand, genietend van de langzaam invallende schemering en de tot rust komende natuur. Wat wil je dan nog meer?

4. proefverlof

4. proefverlof

Niet alleen de unieke locatie maar ook de bijzondere mogelijkheden zoals cel-dining, aanschuiven aan de inmate-tafel, geboeid eten, en het geweldige terras aan het water maakt dat hier herinneringen worden gemaakt die niet snel vergeten worden.

5. picknickers

5. picknickers Beeldbank 4973.

Hier komt het buitenleven samen met andere goede dingen van het leven, zoals homemade eten en drinken, een mooie omgeving en je vrienden en familie om je heen. Bij ons kan je terecht als je zin hebt om te ontspannen, te genieten en te (er)varen.

6. ie-sicht

6. ie-sicht

Inclusief schitterend uitzicht over de Wijde Ee.

7. badmeester keimpe

7. badmeester keimpe

Laat je verwelkomen door de geur van de paling die het hele jaar op het terras gerookt wordt en geniet van de uiteenlopende gerechten van een keuken vol inspiratie. Dit alles met een zeer bijzonder uitzicht over het Slotermeer.

8. 't havenmantsje

8. 't havenmantsje

Eten met uitzicht over de Waddenzee!

9. het booze wijf

9. het booze wijf

Nautisch en sfeervol ingericht en beschikt over een groot terras met uitzicht over de museumhaven en het Lauwersmeer.

10. Haventerras De Koken

10. Haventerras De Koken

Ga zitten, hangen of liggen. Kruip weg in de loungebanken met een kop koffie en je lievelingsboek of neem de koffie en gebak juist lekker mee. Ga met een uitsmijter je kater te lijf of slaap uit en begin je dag met een strandgaper. Versla je moeder met Yahtzee onder het genot van poffertjes, wentel je in de zon of schuil voor de regen. Wij vinden (bijna) alles goed! Ons doel is om je te laten genieten en zo een kleine bijdrage aan je vakantie(gevoel) te geven!