Ga naar inhoud
Favorieten 0

10x dineren aan het water

Je stapt zo van je boot het terras op en vice versa. De horeca ondernemers staan voor je klaar om je in de watten te leggen met een heerlijk menu, vaak met streekproducten. Picknickmand nodig? Die kan je makkelijk afhalen, soms zelfs vanuit je bootje. Blijf je liever aan de wal? Geen probleem, laat de boten aan je voorbij varen en geniet van lunch tot borrel en diner van de restaurants aan het water.

1. Princenhof

1. Princenhof Hotel Restaurant Earnewâld - Alde Feanen. Beeldbank 3383.

De bijzondere ligging, het weidse uitzicht over het water, de uitstekende hotelaccommodatie in combinatie met de sfeervolle brasserie, het à la carte restaurant en de Skûtsjebar maken gastvriendelijk Princenhof tot een veelzijdige bestemming.

2. 't Schippershuis

2. 't Schippershuis

’t Schippershuis verwelkomt je graag in het hart van Terherne. Het aan het water gelegen hotel en restaurant, bied je de ideale kans om deze kant van Friesland te ontdekken. Omgeven door gastvrijheid, ambachtelijke producten en het moderne maar landelijke interieur kun je genieten van de Friese streekproducten.

3. rufus aan het water

3. rufus aan het water

Stel je voor: op een mooie zomeravond, zittend op het terras  aan het water met een wijntje in de hand, genietend van de langzaam invallende schemering en de tot rust komende natuur. Wat wil je dan nog meer?

4. proefverlof

4. proefverlof

Niet alleen de unieke locatie maar ook de bijzondere mogelijkheden zoals cel-dining, aanschuiven aan de inmate-tafel, geboeid eten, en het geweldige terras aan het water maakt dat hier herinneringen worden gemaakt die niet snel vergeten worden.

5. picknickers

5. picknickers

Picknickers is een restaurant in Terherne met een relaxte foodbar gelegen aan het Sneekermeer. Het wordt vaak omschreven als een hippe, shabby, chique non-chanlante strandtent zonder strand met een focus op duurzaam en bio eten en drinken.

6. ie-sicht

6. ie-sicht

Grenzend aan Nationaal park de Âlde Feanen en de Princenhof vindt je hotel restaurant Ie-Sicht. Vanaf het terras heb je uitzicht over de Wijde Ee. 

7. Badmeester Keimpe

7. Badmeester Keimpe

Laat je verwelkomen door de geur van de paling die het hele jaar op het terras gerookt wordt en geniet van de uiteenlopende gerechten van een keuken vol inspiratie. Dit alles met een zeer bijzonder uitzicht over het Slotermeer.

8. 't havenmantsje

8. 't havenmantsje

Tussen Waddenzee en Waddenstad Harlingen ligt restaurant ’t Havenmantsje. Waar vroeger de kotters hun vis bij de visafslag afleverden en waar nu de boot uit Terschelling aanmeert ligt het voormalige gerechtsgebouw met de naam ‘t Havenmantsje.

9. het booze wijf

9. het booze wijf

Restaurant Het Booze Wijf is gelegen aan de waterzijde van het Lauwersmeer. Het restaurant is het hart van Lauwersoog waar iedereen samenkomt van bewoners uit de omgeving tot (dag)toeristen en campinggasten.

10. Haventerras De Koken

10. Haventerras De Koken

Ga zitten, hangen of liggen. Kruip weg in de loungebanken met een kop koffie en je lievelingsboek of neem de koffie en gebak juist lekker mee. Ga met een uitsmijter je kater te lijf of slaap uit en begin je dag met een strandgaper. Versla je moeder met Yahtzee onder het genot van poffertjes, wentel je in de zon of schuil voor de regen.