Ga naar inhoud
Favorieten 0

Lemmer Ahoy

The British Pub, Lemmer

Lemmer Ahoy is in 2024 van donderdag 9 mei t/m zaterdag 11 mei. Het is een populair evenement voor wedstrijdzeilers én liefhebbers van gezelligheid. Centraal staat de eerste grote wedstrijdreeks skûtsjesilen in het seizoen.

Lemmer Ahoy is in 2024 van donderdag 9 mei t/m zaterdag 11 mei. Het is een populair evenement voor wedstrijdzeilers én liefhebbers van gezelligheid. Centraal staat de eerste grote wedstrijdreeks skûtsjesilen in het seizoen, voor zowel de SKS- als de IFKS-vloot. Starttijden van skûtsjes verschillen per klasse. Dat gebeurt om 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30 of 15.30 uur. De organisatie is in handen van de Lemster watersportvereniging de Zevenwolden. 
Maar Lemmer Ahoy is meer:

Drie gezellige dagen rond Hemelvaart met zeilwedstrijden, kermis en een marktdag! 
Dit is de 40ste editie van Lemmer Ahoy. Dit driedaagse zeilevenement steekt van wal in de morgen van Hemelvaartsdag. De wedstrijden staan bekend als de eerste grote krachtmeting tussen de skûtsjes van de SKS en IFKS. Meestal doen er zo’n 60 skûtsjes aan mee. Dat trekt veel belangstelling vanaf de wal. De beste plek om alles te volgen is bij de hoek in de dijk, iets voorbij het strand. Hierlangs komen de skûtsjes bij elke ronde dichtbij. De organisatie is in handen van Watersportvereniging de Zevenwolden. Aanmelden als deelnemer kan via de website van WSV Zevenwolden.

De skûtsjes meren af bij de Vuurtorenweg. Met hun vrolijke kleuren is dat een fraai plaatje. Op deze dagen is het extra gezellig in het centrum van Lemmer. Jong en oud vermaakt zich op de kermis. Op veel plaatsen klinkt muziek en bij mooi weer zitten de terrasjes aan het water lekker vol. 
Kinderen, jeugd en ouders met pake en beppe kunnen zich prima vermaken op de kermis, die vanaf de middag tot 's avonds laat is geopend.
De zaterdag wordt extra gezellig met een Hemelvaartmarkt in het centrum van Lemmer. Kortom: feest voor iedereen!

Globaal programma zeilwedstrijden Lemmer Ahoy 2024
08.30 uur: Laatste Inschrijving schippers bij British Pub in centrum Lemmer
09.00 uur: Palaver bij British Pub
10.30 uur: Start eerste wedstrijd.
Vanaf 15.30 uur: Laatste wedstrijf, meeste skûtsjes liggen dan al bij de Vuurtorenweg.

Wanneer:
9 t/m 11 mei
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Lemmer Ahoy
The British Pub

Oudesluis 7
8531 HS Lemmer
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten