Ga naar inhoud
MAP

Musea in Friesland

Ruim 70 Friese musea openen op zaterdag 5 juni 2021 weer de deuren en jij bent van harte welkom! Ga erop uit en daag je culturele ik uit. Er is altijd wel een museum in jouw straatje. Ga het beleven. Kijk voor de actuele maatregelen op de website van het rivm.nl.

Een opvallend karakter, een eigen taal, unieke tradities en loeispannende cultuursporten... Heel begrijpelijk dat deze provincie barst van de musea: er is zoveel te vertellen! De musea vind je overigens niet alleen in hypermoderne bouwwerken, maar ook in bijzondere gebouwen zoals het historische geboortehuis van Escher, een oude bunker, een koninklijk landhuis of een gerenoveerde boerderij.

Ontdek ontelbare musea in Friesland

gif, oog in oog met levende dieren

gif, oog in oog met levende dieren Foto's ontvangen van Ellen Roetman. Bericht in Wouter Hoekman's mailbox. ^WH
NATUURMUSUEM FRYSLÂN

 

thuis bij escher

thuis bij escher Gezin bekijkt het kunstwerk in de stijl van Escher in het  Princessehof in Leeuwarden

Waan je in de wereld van M.C. Escher, in het Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden. Aan de hand van jeugdfoto’s, voorwerpen en een documentaire wordt de band tussen Escher en het Princessehof meer dan ooit duidelijk. Ook wordt de invloed van keramiek op het kunstenaarschap van Escher duidelijk.

Passe-Partout Friese Musea

Passe-Partout Friese Musea

Nu verkrijgbaar! Maak met het Passe-Partout Friese Musea voordelig kennis met het uitgebreide aanbod aan exposities en collecties in Friesland en op de Waddeneilanden. Kom cultuursnuiven in Friesland.

Fries Museum

Fries Museum Foto's ontvangen van Janke Vlas n.a.v. de museumpagina onder 'Cultuur'. Akkoord in de mailbox van Wouter Hoekman.
LEEUWARDEN

Ontdek interessante tentoonstellingen in het Fries Museum, waaronder Haute Bordure. Een lust voor het oog van de modeliefhebber en een feest der herkenning voor textielfans.

complete aanbod

complete aanbod

Wist je dat we op friesland.nl ruim 120 musea en galerieën aan je tentoonstellen? Bekijk snel ons complete aanbod en begin maar met het maken van een bucketlist!

Nog meer musea in de spotlights

Koninklijk Eise Eisinga Planetarium

Het hele zonnestelsel bungelend aan het plafond van een huisje in Franeker. Het oudste nog werkende planetarium van de wereld vind je hier en het is zonder meer de moeite waard om te bekijken!

Lees meer over het planetarium

Museum Belvédère

Hét museum van kunst uit de twintigste eeuw en eigentijdse beeldende kunst uit Friesland. Een architectonisch hoogstandje dwars over een historisch kanaal, dat ook van buiten prachtig is dankzij de ligging in Museumpark Landgoed Oranjewoud.

Lees meer over het museum
Vanuit ODP. Hoofdfoto. ^WH

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens