Ga naar inhoud
Favorieten 0

Musea in Friesland | Bezoek een museum

Een opvallend karakter, een eigen taal, unieke tradities en loeispannende cultuursporten... Heel begrijpelijk dat deze provincie barst van de musea: er is zoveel te vertellen! De musea vind je overigens niet alleen in hypermoderne bouwwerken, maar ook in bijzondere gebouwen zoals het historische geboortehuis van Escher, een oude bunker, een koninklijk landhuis of een gerenoveerde boerderij.

Musea die je niet mag missen

Meer toffe cultuurtips

Fries Museum

Fries Museum Foto's ontvangen van Janke Vlas n.a.v. de museumpagina onder 'Cultuur'. Akkoord in de mailbox van Wouter Hoekman.
LEEUWARDEN

Stap binnen in dit moderne gebouw en laat je inspireren door je favoriete verhalen of kunstwerk. Van het zwaard van Grutte Pier tot de romantische schilderijen van de wereldberoemde Sir Lawrence Alma-Tadema.

Nationaal Vlechtmuseum

Nationaal Vlechtmuseum
NOORDWOLDE

Museum in Noordwolde dat de bezoeker meeneemt in de geschiedenis van de bewoners, het begin van het rietvlechten tot in de rotanindustrie tot midden 20e eeuw.

Houtstad IJlst

Houtstad IJlst
IJLST

Beleef de historie van IJlst met een actief bezoek aan Museum en werkplaats Houtstad IJlst. IJlst is door de eeuwen heen verbonden met hout.

complete aanbod

complete aanbod

Wist je dat we op friesland.nl ruim 120 musea en galerieën aan je tentoonstellen? Bekijk snel ons complete aanbod en begin maar met het maken van een bucketlist!

Fries Scheepvaartmuseum

Fries Scheepvaartmuseum
SNEEK

Een museum over de geschiedenis van de Friese scheepvaart, maar ook verhalen over de stad Sneek. En voor kinderen is er een spannend kindermuseum.

Museum Dr8888

Museum Dr8888
DRACHTEN

De collectie van Museum Dr8888 geeft een boeiend overzicht van de beeldende kunst in de twintigste eeuw. Van het Interbellum via Fries Expressionisme naar hedendaagse kunst. Het grootste object in de collectie is het rijksmonument en museumwoning: Van Doesburg-Rinsemahuis.

natuurmuseum fryslân

natuurmuseum fryslân Foto's ontvangen van Ellen Roetman. Bericht in Wouter Hoekman's mailbox. ^WH
LEEUWARDEN

In het Natuurmuseum Fryslân ga je op avontuur in de natuur. Vier verdiepingen vol informatie, bijzondere dieren en planten, opdrachten, proefjes, spelletjes en andere verrassingen nodigen uit om ontdekt te worden.

Musea en galeriëen op de kaart