Musea in Friesland

Een opvallend karakter, een eigen taal, unieke tradities en loeispannende cultuursporten... Heel begrijpelijk dat deze provincie barst van de musea: er is zoveel te vertellen! De musea vind je overigens niet alleen in hypermoderne bouwwerken, maar ook in bijzondere gebouwen zoals het historische geboortehuis van Escher, een oude bunker, een koninklijk landhuis of een gerenoveerde boerderij.

het Passe-Partout Friese Musea is verkrijgbaar

het Passe-Partout Friese Musea is verkrijgbaar

Maak met het Passe-Partout Friese Musea voordelig kennis met het uitgebreide aanbod aan exposities en collecties in Friesland en op de Waddeneilanden. Kom cultuursnuiven in Friesland.

Tip: Fries Museum

Tip: Fries Museum

Foto's ontvangen van Janke Vlas n.a.v. de museumpagina onder 'Cultuur'. Akkoord in de mailbox van Wouter Hoekman.

Leeuwarden

Ontdek interessante tentoonstellingen in het Fries Museum, waaronder Other.Worldly. Kunstenaars uit binnen- en buitenland verbeelden een wereld onder water in het Fries Museum. En nu eindelijk in het echt te zien: Oog in oog met oorlog.

Friezen, bezoek een museum in de buurt!

Friezen, bezoek een museum in de buurt!

Na een tijdelijke sluiting van twee weken mogen musea vanaf 19 november weer bezoekers ontvangen. Hier zijn we ontzettend blij mee en de musea staan te popelen om je te ontvangen. Omdat het reizen op dit moment zo veel mogelijk wordt afgeraden, willen we mensen uit Friesland oproepen om een museum te bezoeken dat dicht bij huis is. Bekijk hier het aanbod!

Musea in de spotlights

Koninklijk Eise Eisinga Planetarium

Het hele zonnestelsel bungelend aan het plafond van een huisje in Franeker. Het oudste nog werkende planetarium van de wereld vind je hier en het is zonder meer de moeite waard om te bekijken!

Lees meer over het planetarium

Natuurmuseum Fryslân

Door de Museuminspecteurs uitgeroepen tot ‘Beste Kidsproof Museum van Friesland’. Hier ga je op avontuur in de natuur, dankzij vier verdiepingen vol bijzondere dieren en planten. Ga aan de slag met opdrachten, proefjes spelletjes en andere verrassingen.

Lees meer over het Natuurmuseum Fryslân

Het Princessehof

Midden in de binnenstad van Leeuwarden staat het stadspaleis van Maria Louise van Hessen-Kassel, prinses van Oranje Nassau, voorouder van Koning Willem-Alexander. In 1898 werd in hetzelfde pand bovendien de wereldberoemde graficus M.C. Escher geboren. Nu is het de plek van Keramiekmuseum Princessehof.

Lees meer over Het Princessehof

Museum Belvédère

Hét museum van kunst uit de twintigste eeuw en eigentijdse beeldende kunst uit Friesland. Een architectonisch hoogstandje dwars over een historisch kanaal, dat ook van buiten prachtig is dankzij de ligging in Museumpark Landgoed Oranjewoud.

Lees meer over het museum