Ga naar inhoud
MAP

Musea in Friesland

Ruim 70 Friese musea zijn weer geopend en jij bent van harte welkom! Ga erop uit en daag je culturele ik uit. Er is altijd wel een museum in jouw straatje. Ga het beleven. 

Een opvallend karakter, een eigen taal, unieke tradities en loeispannende cultuursporten... Heel begrijpelijk dat deze provincie barst van de musea: er is zoveel te vertellen! De musea vind je overigens niet alleen in hypermoderne bouwwerken, maar ook in bijzondere gebouwen zoals het historische geboortehuis van Escher, een oude bunker, een koninklijk landhuis of een gerenoveerde boerderij.

Ontdek ontelbare musea in Friesland

Princessehof

Princessehof Gezin bekijkt het kunstwerk in de stijl van Escher in het  Princessehof in Leeuwarden

Hier ontdek je alles over de beroemde bewoners van het voormalige stadspaleis: Maria Louise, prinses van Oranje-Nassau en de wereldberoemde graficus M.C. Escher. Ook het nationale Keramiekmuseum is in dit pand gevestigd, van Dutch Design en Art Nouveau tot een waanzinnige Aziatische en Europese collectie.

Fries Museum

Fries Museum
LEEUWARDEN

Stap binnen in dit moderne gebouw en laat je inspireren door je favoriete verhalen of kunstwerk. Van het zwaard van Grutte Pier tot de romantische schilderijen van de wereldberoemde Sir Lawrence Alma-Tadema.

Jopie Huisman Museum

Jopie Huisman Museum
WORKUM

In dit museum kom je van alles te weten over het werk en het leven van de Friese autodidacte meesterschilder Jopie Huisman. De veelal realistische werken trekken een groot en breed publiek dat geraakt wordt door de filosofische kracht van het werk. 

Hannemahuis

Hannemahuis
HARLINGEN

In het museum, deels gehuisvest in een voornaam 18e-eeuws koopmanshuis, vindt u naast presentaties over de Harlinger geschiedenis en kunst, tijdelijke tentoonstellingen rond historische thema's en hedendaagse beeldende kunst.

complete aanbod

complete aanbod

Wist je dat we op friesland.nl ruim 120 musea en galerieën aan je tentoonstellen? Bekijk snel ons complete aanbod en begin maar met het maken van een bucketlist!

Nog meer musea in de spotlights

Koninklijk Eise Eisinga Planetarium

Het hele zonnestelsel bungelend aan het plafond van een huisje in Franeker. Het oudste nog werkende planetarium van de wereld vind je hier en het is zonder meer de moeite waard om te bekijken!

Lees meer over het planetarium

Museum Belvédère

Hét museum van kunst uit de twintigste eeuw en eigentijdse beeldende kunst uit Friesland. Een architectonisch hoogstandje dwars over een historisch kanaal, dat ook van buiten prachtig is dankzij de ligging in Museumpark Landgoed Oranjewoud.

Lees meer over het museum
Vanuit ODP. Hoofdfoto. ^WH

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens