Ga naar inhoud
MAP
05e407f4baf38e3b07dc535b7217a3f06f5ddcdd.jpg

Fries Scheepvaart Museum


Een museum over de geschiedenis van de Friese scheepvaart, maar ook verhalen over de stad Sneek. En voor kinderen is er een spannend kindermuseum.
Het Fries Scheepvaart Museum is een veelzijdig museum over de historie van de Friese scheepvaart van de 17de tot de 21…

Een museum over de geschiedenis van de Friese scheepvaart, maar ook verhalen over de stad Sneek. En voor kinderen is er een spannend kindermuseum.
Het Fries Scheepvaart Museum is een veelzijdig museum over de historie van de Friese scheepvaart van de 17de tot de 21ste eeuw. Met scheepsmodellen en schilderijen vertellen we de verhalen van de Friese kustvaart, de binnenvaart (met skûtsjes), de visserij op de Zuiderzee en de beurtvaart. Ook de zeilsport komt ruimschoots aan bod, niet alleen met modellen van oude zeiljachten, maar ook van zeilboten die nu nog meedoen aan bijvoorbeeld de Sneekweek. In de winterafdeling gaat het over vervoer over bevroren water. De prijzen van de Elfstedentocht en een sierlijke ijsschuit trekken hier de aandacht. Ook is er veel aandacht voor historie van de stad Sneek, bijvoorbeeld voor de beroemde Sneker Waterpoort. De grootste zaal is ingericht voor kinderen. In het kindermuseum ervaren kinderen op speelse en eigentijdse wijze de geschiedenis van de scheepvaart.

I.v.m. de huidige Coronamaatregelen is momenteel alleen de museumwinkel  geopend, u kunt de winkel alleen op afspraak bezoeken;  het inplannen van een afspraak kan telefonisch tussen 10 en 11 uur 's ochtends, via telefoonnummer 0515-414057

Contact

Adres:
Fries Scheepvaart Museum Sneek
Kleinzand 16
8601BH Sneek
Plan je route
Afstand:

Toegankelijkheid

Voor bezoekers met een rolstoel Voor blinden of slechtzienden Voor bezoekers die slecht ter been zijn Voor doven of slechthorenden Voor bezoekers met een assistentiehond

Openingstijden

  • elke maandaggesloten
  • elke dinsdag13.00 - 16.00 uur
  • elke woensdag13.00 - 16.00 uur
  • elke donderdag13.00 - 16.00 uur
  • elke vrijdaggesloten
  • elke zaterdaggesloten
  • elke zondaggesloten

Neem alvast een kijkje

Prijzen

  • Betaalmogelijkheden: Contant, PIN, Online

In de buurt

Toon resultaten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens