Ga naar inhoud
Favorieten 0

Museum wandelroute Workum-Hindeloopen

(8.0 km)

Met hulp van deze mooie wandelroute kun je 4 musea in Zuidwest Friesland ontdekken. Je wandelt van station Workum naar het centrum van het Elfstedenstadje, waar zich de waag en het oude stadhuis bevinden. Deze historische panden van museum Warkums Erfskip zijn zeker de moeite waard om te bezichtigen. Daarnaast kun je in Workum een bezoek brengen aan het Jopie Huisman Museum: één van de populairste musea van het noorden. 

Vervolgens maak je een prachtige wandeling langs de sluizen en over de dijk naar Hindeloopen. Daar wachten het pittoreske Museum Hindeloopen en het Eerste Friese Schaatsmuseum op je. En weet je alles over het kleine Elfstedenstadje? Wandel dan door naar het treinstation van Hindeloopen, en ga met de trein weer terug naar station Workum (of vervolg je reis naar huis).   

Dit ga je zien

Startpunt: Station
8711 CH Workum
1

11fountains Workum

Al eeuwen wordt het stadswapen op ‘De Waag’ van Workum ondersteund door twee leeuwen. Ze doen naïef aan en hun theatrale pose prikkelt onze lachlust.

11fountains Workum
63
2

Museum De Waag - Warkums Erfskip

Museum De Waag huist in het oude waaggebouw in het centrum van Workum en vertelt over het Warkums Erfskip: de historie van Workum en omstreken.

Boek je tickets

Museum De Waag - Warkums Erfskip
3

Museum It Stedhûs - Warkums Erfskip

Museum It Stedhús huist in het voormalige stadhuis in het centrum van Workum en vertelt over het Warkums Erfskip: de historie van Workum en omstreken.

Bezoek It Stedhûs

Museum It Stedhûs - Warkums Erfskip It Stedhûs
4

Jopie Huisman Museum

Het Jopie Huisman Museum is gewijd aan het werk en het leven van de Friese autodidacte meesterschilder Jopie Huisman. De Stichting Jopie Huisman Museum werd in 1986 opgericht, met als doel het exposeren van het werk en het uitdragen van de filosofie ..

Boek hier je tickets

Jopie Huisman Museum
5

Scheepstimmerwerf De Hoop

Scheepstimmerwerf ‘De Hoop’ is een begrip in Workum en ver daarbuiten. Al meer dan driehonderd jaar gevestigd naast de sluis.

Scheepstimmerwerf De Hoop
92
6

Sluis Workum

De sluis vormt de verbinding tussen de Diepe Dolte in het centrum en het twee kilometer lange kanaal Het Zool dat uitkomt op het IJsselmeer.

Sluis Workum
91
7

Vuurtoren van Workum

Op de Hylperdyk bij de ingang naar de haven zie je de vuurtoren van Workum. Ze draagt de bijnaam het Toarntsje (torentje), heel passend bij de witte vierkante bakstenen toren.

Vuurtoren van Workum
21
23
8

Sluis en het Sylhús

Hindeloopen is rijk aan rijksmonumenten, zoals ook de sluis en het bijbehorende Sylhús. De sluis was er al in de 17e eeuw en vormt de verbinding voor de pleziervaart tussen het centrum en de haven en IJsselmeer.

Sluis en het Sylhús
9

Reddingboothuisje KNRM

Een bijzonder fotogeniek gebouw en locatie vormt het azuurblauwe reddingboothuisje KNRM op de dijk in Hindeloopen. Het oude reddingboothuisje uit 1911 is een rijksmonument geworden. In de tijd van de Zuiderzee voer de KNRM in Hindeloopen uit om zeelieden

Reddingboothuisje KNRM
10

Museum Hindeloopen

Drie eeuwen geleden groeide Hindeloopen uit tot een belangrijke handelsstad. De stad had een grote vloot van ruim 100 schepen die de wereldzeeën bevoeren. Nog steeds is Hindeloopen een aantrekkelijke stad om te bezoeken.

Boek hier je tickets

Museum Hindeloopen Museum Hindeloopen buitenzijde
11

11fountains Hindeloopen

Inspiratiebron voor de fontein van Hindeloopen is de levensboom op het stadswapen, met het hert en de hinde die hem omringen.

11fountains Hindeloopen
12

Eerste Friese Schaatsmuseum

Het Eerste Friese Schaatsmuseum is te vinden in Hindeloopen, een pittoresk stadje gelegen in de Zuidwesthoek van Friesland, direct aan het IJsselmeer. In april 1983 opende elfstedenwinnaar Jeen van den Berg het museum.

Boek hier je tickets

Eerste Friese Schaatsmuseum Schaatsmuseum en winkel Museum Hindeloopen
13

Roosje Oud Hindelooper kunst anno 1894

Roosje Oud Hindelooper Kunst anno 1894. Meer dan 125 jaar echte ambacht. Gespecialiseerd in de traditionele oude Hindelooper kunst. Hand en op maat gemaakte meubelen in eigen meubelmakerij.

Roosje Oud Hindelooper kunst anno 1894
23
21
22
Eindpunt: Station
8713 JX Hindeloopen
  • 63
  • 92
  • 91
  • 21
  • 23
  • 23
  • 21
  • 22