Ga naar inhoud
Favorieten 0

Museum Hindeloopen

Hindeloopen

Drie eeuwen geleden groeide Hindeloopen uit tot een belangrijke handelsstad. De stad had een grote vloot van ruim 100 schepen die de wereldzeeën bevoeren. Nog steeds is Hindeloopen een aantrekkelijke stad om te bezoeken.

Drie eeuwen geleden groeide Hindeloopen uit tot een belangrijke handelsstad. De stad had een grote vloot van ruim 100 schepen die de wereldzeeën bevoeren. Nog steeds is Hindeloopen een aantrekkelijke stad om te bezoeken. Vele oude karakteristieke woningen zijn bewaard gebleven. Ook de haven en de structuur van de stad met zijn smalle straatjes zijn een bezienswaardigheid.

In Museum Hindeloopen zijn de sporen uit het rijke verleden van het voormalige Zuiderzeestadje op een smaakvolle wijze tentoongesteld. In meerdere vertrekken maakt de bezoeker kennis met de Hindelooper klederdracht, het Hindelooper schilderwerk en de interieurs. Ook aan de visserij, de koopvaardij en de toenmalige haven wordt in het museum uitgebreid aandacht besteed.

Een bezoek aan Hindeloopen zonder een ontmoeting met het roemrijke verleden, zoals in het museum gepresenteerd, is een gemiste kans!

Openingstijden
Momenteel is het museum - dat in het voormalige stadhuis gevestigd is - gesloten vanwege een grootscheepse verbouwing. Tijdens de Open Museum Maand in november 2023 is een deel van het museum iedere dag geopend van 10.00-17.00 uur.

Groepen
Groepen kunnen een een rondleiding door de stad boeken bij Museum Hindeloopen, een gids in kostuum laat je dan alles zien over Hindeloopen. Buiten het seizoen is het museum voor groepen open op afspraak.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Museum Hindeloopen

Dijkweg 1
8713 KD Hindeloopen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten