Ga naar inhoud
Favorieten 0

Kom opladen: 10x overnachten dicht bij de natuur

Opladen in de winter. Ga uitwaaien op de dijk, tuur naar de melkweg in een Dark Sky Park en dompel je onder in een outdoor hottub. Met deze 10 overnachtingen houd je het buiten gevoel de hele dag vast. Een comfortabel bed dicht bij de natuur. Kom opladen, Friesland Style.

Schreiershoek

Nestel je tussen het groen in je boomhuis op de Schreiershoek. Op een plateau tussen de bomen is een extra boomhut voor twee personen om te slapen. Boek je eigen privé wellness erbij, maak een ommetje in de buurt en laad lekker op.  

Bekijk deze accommodatie

het kleine paradijs

Kom tot rust in dit kleine paradijsje tussen de weilanden in Friesland. Ver verwijderd van drukke snelwegen geniet je hier van de natuur en een knapperend haardvuur. Verblijf in een kraaiennest, uilenspiegel, schrijvers hut, ark of rode kapel.  

Bekijk deze accommodatie

Brêgeham Natuurrecreatie

Brêgeham Natuurrecreatie kijkt uit over de Jan Durkspolder aan de rand van Nationaal Park de Alde Feanen. De perfecte uitval basis om fietsend, wandelend of varend een frisse neus te halen. Laat de tv maar uit, met het uitzicht vanaf de bank is er genoeg te zien. 

Bekijk deze accommodatie

Smûkhuske

Smûk is Fries voor beschut en gezellig. Drink je bakje koffie ‘s ochtends op de veranda, plons in de hottub en verken de ongerepte natuur van de Rottige Meente. Na een dag in de buitenlucht is opwarmen in een knus huisje pas echt Smûk. 

Bekijk deze accommodatie

Pean-Buiten

Trek in één van de twaalf eigenzinnige waterlodges van Pean-buiten. Elke accommodatie in het Peansterbosk heeft een eigen identiteit. Bij de lodges direct aan het openwater krijg je er zelfs een eigen steiger bij: je springplank naar natuurgebied de Alde Feanen. 

Bekijk deze accommodatie

Tiny House aan de haven in Heeg

Overnacht in een Tiny House direct aan het water in het Friese meren gebied. In dit lytse húske vind je een koelkast, fornuis, een tweepersoonsbed met grote loungekussens en een gezellige bistrotafel voor de grote pui met uitzicht op de haven.  

Bekijk deze accommodatie

Het Lage Noorden

De schrijvershuisjes van Het Lage Noorden liggen op een bijzondere plek aan het Noarderleech. Vanaf de uitkijktoren kijk je uit over de Waddenkust. En als je het terrein afwandelt, stap je zo over de dijk de kwelder in: een populaire attractie voor vogels. 

Bekijk deze accommodatie

te hooi en te gras

Vakantieboerderij "Te hooi en te gras" is een bijzondere locatie, gelegen aan de rand van het dorpje Boijl. Je vindt er 5 streekeigen koloniehuisjes, romantische plaggenhutten en sfeervolle appartementen inclusief een originele Finse sauna.

Bekijk deze accommodatie

glamping 't landschap

Als je een keer uniek wil overnachten dan kan dat in deze luxe ingerichte domes! Deze speciale koepels zijn voorzien van eigen badkamer en hottub. Midden in de friese wouden vlak bij Drachten.

Bekijk deze accommodatie

cabiner lauwersmeer

Cabiner is een netwerk van wandelroutes en off-grid cabins op de mooiste plekken in de Nederlandse natuur. De twee cabins op het Basecamp zijn te voet en per fiets bereikbaar. Een kano ligt klaar om het meer op te gaan.

Bekijk deze accommodatie

Wil je nog verder opladen? Bekijk dan ook