Ga naar inhoud
Favorieten 0

3 tips om maximaal op te laden

Een moment nemen om je batterij op te laden, raden we iedereen aan.  Je hoeft er geen speciale talenten, vaardigheden of kennis voor te hebben. Ontspan, geniet van de mooie omgeving, van fijn gezelschap en inspirerende activiteiten. Zo haal je het maximale uit je oplaadmoment. 

Heb je een gave locatie in Fryslân gevonden? Warme jas ingepakt? Dan ben jij bijna klaar om op te laden. Lees eerst nog even onze drie tips, voordat je de grens met Fryslân oversteekt. Want je weet het, Fryslân is een provincie met een eigenzinnig karakter én een eigen taal. Bij ons ben je er dus echt even tussenuit.  

Tip 1: Genietsje fan it momint

Geniet van het moment, want opladen doe je in het hier en nu. Waar dat hier is, hangt af van of je meer een waddenmens of een woudenmens bent. Misschien kom jij tot rust in een museum en wil je daarna een stadwandeling maken met een gids. Liever mediteren in een huisje langs de waterkant? Dat hebben we. Winterkamperen onder flonkerende sterren? Dat kan. Waar je ook in Friesland bent, er is altijd voldoende rust en ruimte om jezelf te vinden of juist kwijt te raken. Zolang je maar van het moment geniet. 

Tip 2: Bist net fan sûker

Je bent niet van suiker. Nee, een echte recharger kan tegen een stootje. Ook tegen een paar regendruppels, een windvlaag hier en daar, wat opspattend modder of een ijskoud meer. Opladen in Friesland is buiten zijn, genieten van de natuur, opladen door te doen en te ervaren. Dat kun je zo gek maken als je wilt. Door te gaan winterzwemmen, bijvoorbeeld: een verfrissende ervaring voor echte bikkels. In Fryslân kan dat in een van onze vele meren en plassen. Of je gaat wandelen, eindeloos zwerven over en langs het Wad, over dijken, door weilanden, bossen en lieflijke historische stadjes.  

Visit Wadden foto

Van die laatste hebben we er elf, onze alve stêden, en ze zijn allemaal even leuk om te bezoeken. Klein maar fijn, is op onze steden zeker van toepassing. Iedere stad heeft een prachtige fontein en de ruim zeventig musea die Fryslân rijk is, zijn mooi verdeeld over de provincie. Kun je na je natuurbeleving weer lekker zen worden en mindfulness genieten van de meest uiteenlopende kunst. Sluit je dag af in een gezellig restaurant waar je weer opwarmt en bijkomt van je avonturen. De keuze is reuze: voor vegetariërs en veganisten, maar ook voor liefhebbers van een flinke koe op je bord.  

Tip 3: Doch dyn jas oan

Doe je jas aan, het liefst een lekker warm, wind- en waterdicht exemplaar, dan kun je overal tegen. De Zweden weten dat al heel lang, die hebben er zelfs een spreekwoord voor: ‘Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel’. Dat vinden wij een wijze uitspraak van de Scandinaviërs en we geven het je dan ook graag mee als gouden tip. Een paar stevige wandelschoenen of laarzen zijn trouwens ook niet verkeerd. Dat scheelt blaren, koude voeten en een rothumeur. En dat wil je niet, want bijtanken in Fryslân is fijn! Zo kom jij de winter wel door. Die glimlacht die hier verschijnt, houd je nog héél lang vast!