Ga naar inhoud
MAP

11fountains in Friesland | Elf fonteinen in elf steden

De Elfstedentocht opnieuw uitgevonden. Dat is 11fountains. Elf internationaal gerenommeerde kunstenaars sierden in 2018 de elf cultuurhistorische steden van Friesland met unieke waterwerken. Mist, ijs, stoom, zeewater... Iedere stad een eigen verhaal. Bekijk de elf fonteinen zelf tijdens jouw Elfstedentocht. Prima mogelijk zonder ijs.

Kletterdei: de fonteinen staan weer aan

Na een korte winterslaap kletteren de 11fountains weer. Geniet van een nieuw seizoen waarin mist, ijs, stoom en zeewater de creaties sieren. Beleef wandelroutes en ontdek de grootsheid van de steden.

De 11fountains Friese oranjekoeken zijn terug!

Vanaf heden zijn de 11fountains Friese oranjekoeken weer te verkrijgen! De traditionele Friese oranjekoek met daarop één of meerdere van de elf fonteinen in icing, marsepein en/of chocolaatjes zijn te koop bij verschillende bakkers door heel Friesland. Benieuwd waar? Bekijk het door te klikken op onderstaande link.

Lees meer

Ontdek alle elf fonteinen

Ontdek meer van de 11fountains

Benieuwd naar de achtergrondverhalen van de fonteinen en hoe de fonteinen tot stand zijn gekomen? Wil je weten wie de kunstenaars zijn en waar ze vandaan komen? Je vindt het op 11fountains.nl.

 

 

Ga naar 11fountains.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens