Ga naar inhoud
Favorieten 0

Routes voor met de rolstoel in Friesland

Dat Friesland een heerlijke bestemming is voor een dagje weg wist je natuurlijk al. Je kunt er genieten van afwisselende natuur en cultuurhistorie in de Friese stadjes. Maar wist je dat je Friesland ook heel goed met een rolstoel kunt bezoeken?

Met de rolstoel door het groen

Friesland kent maar liefst 3 Nationaal Parken, 2 Nationale Landschappen en daarnaast vele kleinere natuurgebieden. Hieronder tref je een overzicht van tien rolstoelroutes over vlakke paden, waarbij je je onderweg kunt onderdompelen in een mooie groene omgeving. Uitgebreid bosbaden is aanbevolen want de routes zijn maar 1 tot 4 kilometer.

Met de rolstoel langs de fonteinen

Een ander idee voor een leuke dag uit in Friesland zijn de 11fountains stadswandeling. Sinds 2018 is iedere Friese Elfstedenstad voorzien van een kunstige fontein. Allemaal zijn ze een bezoek waard! En de beleving van 11fountains stopt niet bij een bezoek aan die fonteinen, juist de charmante stadjes eromheen zijn prachtig om te ontdekken.

Misschien zijn de oude klinkerweggetjes niet altijd ideaal om overheen te rollen, maar ze zijn in ieder geval verhard. In ieder stadje is een route van ongeveer 2 tot 4 kilometer lang uitgestippeld, dus je hebt genoeg tijd voor leuke bezienswaardigheden of een terrasje onderweg. Rollend op citytrip in Friesland!

Langere verharde routes

De meeste officiële rolstoelroutes zijn vrij korte routes van een kilometer of twee. Wil je juist langere tochten maken bijvoorbeeld met je elektrische rolstoel of scootmobiel? In Friesland zijn er heel veel verharde (fiets)paden en rustige binnenwegen, waar je ook prima met je rolstoel of scootmobiel langs kunt rijden. Let uiteraard wel op medeweggebruikers die je hier kunt tegenkomen.

Meer over toegankelijk Fryslân