Ga naar inhoud
Favorieten 0

Friese musea voor jong en oud

Genieten hoe je kids spelenderwijs leren. Deze musea kunnen tegen een stootje en nodigen je kinderen uit om te zich te verwonderen, hun handen vies te maken en vooral te ontdekken. Dit zijn speeltuinen op niveau, in de natuur, goed voor een regenachtige dag én leuk voor jong en oud.

Wat zoek je

18 resultaten

 • Museumhuis van Eysinga

  Museumhuis van Eysinga Museumhuis van Eysinga

  Huis van Eysinga is een indrukwekkende 18e-eeuwse stadsvilla die werd bewoond door het gezin van één van de meest aanzienlijkste mannen van zijn tijd: Frans Julius Van Eysinga.

  Leeuwarden
 • Museum 't Fiskershúske

  Museum 't Fiskershúske

  Museum 't Fiskershúske verzamelt en exposeert voorwerpen en bescheiden die betrekking hebben op de oude kustvisserij en het leven van de bewoners van het dubbeldorp Paesens-Moddergat.

  Moddergat
 • De Spitkeet

  De Spitkeet

  Het museum laat de ontwikkeling zien van het primitieve wonen in plaggenhutten en holwoningen naar het wonen in eenvoudige stenen huizen, de zogenaamde woudhuisjes. Verder staan er o.a. een armenhuis en een kippenhokwoning. Met mooi terras en speeltuinen.

  Harkema
 • Museumboerderij Ot en Sien

  Museumboerderij Ot en Sien

  Museumboerderij Ot en Sien in Surhuisterveen, de locatie voor een toeristisch uitstapje, groepsuitstapje of familiefeestje.

  Surhuisterveen
 • Museum 'de Sûkerei' Damwâld

  Museum 'de Sûkerei' Damwâld

  In openluchtmuseum De Sûkerei staat het wonen en werken rond 1900 centraal. Een cichoreidrogerij, drie woudhuisjes en een poldermolen zijn te bezoeken. Na een rondleiding schenken we graag een kopje (cichorei) koffie met een "sukereike" (koekje). Welkom!

  Damwald
 • Skûtsjemuseum Earnewâld

  Skûtsjemuseum Earnewâld

  In dit museum staat het leven van vroegere generaties skûtsjeschippers centraal.

  Earnewâld
 • Activiteitencentrum Lauwersnest

  Activiteitencentrum Lauwersnest

  Activiteitencentrum Lauwersnest van Staatsbosbeheer ligt midden in Nationaal Park Lauwersmeer en is het ideale startpunt voor een bezoek aan het gebied.

  Lauwersoog
 • Observeum

  Observeum planetarium

  Bezoek de sterrenwacht en laat je inspireren door de wonderen van het heelal, of kijk hoe men in de Middensteentijd leefde.

  Burgum
 • Ir. D.F. Woudagemaal

  Ir. D.F. Woudagemaal

  UNESCO Werelderfgoed Woudagemaal, Magistrale beleving van stoom, architectuur en water. Het Woudagemaal in Lemmer is het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld.

  Lemmer
 • Heksenmuseum De Heksehoeve

  Heksenmuseum De Heksehoeve

  Het Heksenmuseum ligt achter onze oude boerderij De Heksehoeve? in de enorme tuin waar ik samen met Anton de creatieve magiër , de bezoekers in de schoolvakanties, een magische dag bezorg. Naast alle mooie bomen, planten en kruiden, vind je er 25 ech...

  Appelscha
 • Natuurmuseum Fryslân

  Natuurmuseum Fryslân

  Een interactief museum voor het hele gezin!

  Leeuwarden
 • Fries Scheepvaart Museum

  Fries Scheepvaart Museum

  Een museum over de geschiedenis van de Friese scheepvaart, maar ook verhalen over de stad Sneek. En voor kinderen is er een spannend kindermuseum.

  Sneek
 • Bezoekerscentrum Mar en Klif

  Tip

  Bezoekerscentrum Mar en Klif

  Ontdek Nationaal landschap Zuidwest-Fryslân, start bij bezoekerscentrum Mar en Klif in Oudemirdum.

  Oudemirdum
 • Fierljeppolder en -museum

  Fierljeppolder en -museum

  Fierljeppen is leuk, gaaf en er is veel over te vertellen. Wil je het zelf eens proberen? De Fierljeppolder heeft alles!

  Noardburgum
 • Klompenmuseum en Scherjon's Klompenmakerij

  Klompenmuseum en Scherjon's Klompenmakerij Scherjon klompenmuseum

  In Scherjon’s klompenmakerij worden nog iedere dag klompen gemaakt. En hoewel dat vroeger heel normaal was, is dat vandaag de dag uniek. Heeft u altijd al willen weten hoe dat in zijn werk gaat, of wilt u meer weten over de geschiedenis van de klomp?

  Noordburgum
 • Museum Joure

  Tip

  Museum Joure

  Museum Joure is een verrassend maakmuseum. Beroemd middelpunt op het historische industrieterreintje is de eerste fabriek van Douwe Egberts. Maar ook de fotogenieke Metaalfabriek, authentieke Drukkerij en Friese Klokkenmakerij zijn de moeite waard.

  Joure
 • Koninklijk Eise Eisinga Planetarium

  Koninklijk Eise Eisinga Planetarium

  Aan het plafond van de woonkamer van een prachtig grachtenhuis in Franeker bevindt zich UNESCO Werelderfgoed én het oudste nog werkende planetarium ter wereld.

  Franeker
 • Afsluitdijk Wadden Center

  Afsluitdijk Wadden Center

  Het Afsluitdijk Wadden Center is de plek waar je het verhaal van onder andere Dutch Delta Design, Unesco Werelderfgoed Waddenzee, de Vismigratierivier en de vernieuwde, toekomstbestendige Afsluitdijk en het IJsselmeer kunt beleven.

  Kornwerderzand