Sinterklaas in Friesland | Intochten, activiteiten en meer

Zie ginds komt de stoomboot....

Het is weer bijna pakjesavond en ook dit jaar zullen Sinterklaas en zijn pieten hun opwachting maken in Friesland. Helaas, vanwege de coronamaatregelen op een andere manier dan dat we gewend zijn. Wil je weten hoe het ervoor staat met de Sinterklaasintochten en Sinterklaas vieren in Friesland? Bekijk dan de volgende items.
 

nationale intocht

nationale intocht

© Lafynfyx via Pixabay

De nationale Sinterklaasintocht is dit jaar op 14 november 2020, op een geheime locatie in verband met de coronacrisis. Geen live publiek helaas, maar wél digitaal te volgen. In de tussentijd blijf je op de hoogte van alle Sint en Piet nieuwtjes via het Sinterklaasjournaal. 

sint in friesland

sint in friesland

Hoe staat het ervoor met de intochten in Friesland? Ook deze zijn helaas allemaal afgelast. Wat er per stad (of dorp) te doen is rondom de Sint en zijn pieten lees je in de Sint update van Go-Kids Friesland.

12 cadeautips

12 cadeautips

Cadeautjes illustratie

© Speedy McVroom via Pixabay

Go-Kids Friesland heeft alvast gekeken naar de topcadeaus voor jongens en meiden van dit jaar. Maarliefst twaalf keer inspiratie!

online sinterklaasbingo

online sinterklaasbingo

Zet hem in je agenda: op 29 november kun je met het hele gezin meedoen aan de online Sinterklaasbingo mét heerlijke smikkeltas (optioneel) van Paviljoen de Leyen. 

knutselen en kliederen

knutselen en kliederen

Kun je niet wachten tot het pakjesavond is? Vergroot de voorpret met leuke Sinterklaas knutselwerkjes. Zet je zelfgemaakte schoentje of dowload de aftel- of schoenzetkalender. 

Sinterklaas activiteiten in Friesland