Restaurant Wannee
Leeuwarden
De filosofie van Restaurant Wannee is gebaseerd op Dutch Cuisine. De 5 principes die Dutch Cuisine als manifest gebruikt zijn ontwikkeld door SVH Meesterkok en Executive Chef van Wannee Albert Kooy;
Neem alvast een kijkje
Bekijk alle 7 foto's
Eerlijk smaakt het beste
Eerlijk duurt het langst, luidt het oer-Hollandse spreekwoord. Bij Restaurant Wannee weten we als geen ander dat eerlijk ook nog eens verreweg het beste smáákt. Onder leiding van SVH Meesterkok Albert Kooy kiezen we bewust voor zijn principes die de basis vormen voor het manifest van Dutch Cuisine, waarbij we je laten kennismaken met de mooiste ingrediënten van Nederlandse bodem en de rijke kooktradities die we in de Nieuwe Nederlandse Keuken kennen. Eerlijke, smakelijke en lokale gerechten, zonder kunstmatige toevoegingen, waarbij er een hoofdrol is weggelegd voor bijzondere groentes en bereidingen. Puur natuur. Naast aandacht voor smaak hebben we vooral ook aandacht voor de impact die ons eetgedrag op de aarde heeft. Met respect voor onze Nederlandse eetcultuur hebben we ons restaurant naar Cornelia Johanna Wannée vernoemd, die één van de eerste Nederlandse kookboeken heeft geschreven. Ruim een eeuw na dato houden we haar levenswerk in ons gelijknamige restaurant in ere. Benieuwd? Je bent van harte welkom om de proef op de som te nemen.