Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

Leonserpolder

Leons

Door de polder lopen oude kreken en in de percelen zijn de oude greppelpatronen van vroeger nog te herkennen. Daarnaast zijn er nog restanten van terpen zichtbaar. De openheid en weidsheid maken dit gebied uitermate geschikt voor weidevogels.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

De Leonserpolder ligt tussen de Friese dorpen Jorwert en Lions en is voor een deel in beheer bij Natuurmonumenten. Op het andere deel vindt particulier natuurbeheer plaats door boeren. Met de steun van onze leden richten we in samenwerking met de boeren deze polder nóg natuurvriendelijker in. Inmiddels is de waterhuishouding in het gebied grondig aangepakt en het waterpeil flink verhoogd. Dat zorgt voor een rijker bodemleven, waar vervolgens veel vogels zich tegoed aan kunnen doen.

In het najaar kun je vaak kemphanen, goudplevieren en ganzen zien in de Lionserpolder. Door de polder lopen oude kreken en in de percelen zijn de oude greppelpatronen van vroeger nog te herkennen. Daarnaast zijn er nog restanten van terpen zichtbaar. De openheid en weidsheid maken dit gebied uitermate geschikt voor weidevogels. Het is dan ook zeker de moeite waard de Leonserpolder eens te bezoeken!

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Leonserpolder

Leons 2
8833 KA Leons
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse