Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

Brio Zeilmarathon

Terherne

Zaterdag 25 mei vindt de Brio Zeilmarathon plaats.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Zaterdag 25 mei om 7.00 uur vindt de Brio Zeilmarathon plaats. Elk jaar wordt de Brio Zeilmarathon georganiseerd door Watersportvereniging Onder Ons uit Terherne. Het is de grootste zeilmarathon race in Friesland. 

De zeilmarathon voert de open zeilboten door zuidwest Friesland over een 60 kilometer lang traject. De race is uitgegroeid tot een evenement met 150 boten na een rustig begin in 1988 met 30 boten. 

Er mag op alle manieren worden voortbewogen tijdens de wedstrijd, zolang er geen hulp van derden wordt gebruikt en ook geen mechanische hulpmiddelen. Zolang de voorrangsregels en de veiligheid in acht worden genomen is verder bijna alles toegestaan. Deze manier van zeilen levert een mooi schouwspel op van jagen, peddelen, bomen en zeilen, maar ook van afzien en plezier! Bij de finisch, in het dorp Terherne, wordt je als een ''elfstedentocht'' held binnengebracht, hierna barst in de feesttent een groot feest los. 

Ook jij kunt de Brio Zeilmarathon meezeilen. De boten worden ingedeeld in klassen en met de handicap van de boot worden de eindtijden verrekend, zodiat iedereen een gelijke kans maakt op de overwinning. Ook is er een klassement voor boten met alleen vrouwelijke bemanning!

Wanneer je een open zeilboot met strijkbare mast hebt, kun je meedoen met een team dat bestaat uit maximaal 4 personen per boot. Een team van 3 personen per boot is aan te raden. 

Wanneer:
25 mei
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Brio Zeilmarathon

Brio Zeilmarathon
Terherne
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse