Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

Jubileumconcert met Blaaskwintet BlaasVaak

Groate kerk St. Jacobiparochi, Sint-Jacobiparochie

Zondag 26 mei in De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie, jubileumconcert met Blaaskwintet BlaasVaak, aanvang 15.30 uur Blaaskwint Blaasvaak bestaat dit jaar 20 jaar. In 2004 kregen de blazers op de achterste rij van het Fries Kamerorkest (een amateur...

Zondag 26 mei in De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie, jubileumconcert met Blaaskwintet BlaasVaak, aanvang 15.30 uur

Blaaskwint Blaasvaak bestaat dit jaar 20 jaar. In 2004 kregen de blazers op de achterste rij van het Fries Kamerorkest (een amateur symfonieorkest) onrust: Zoveel maten rust! Ze wilden vaker blazen. Zo ontstond Blaasvaak. Blaasvaak is een zogenaamd ‘houtkwintet’ hoewel er een hoorn in meespeelt die echt niet van hout is. Bedoeld is het onderscheid te maken met koperkwintetten. Er is voor blaaskwintetten een uitgebreid klassiek en hedendaags repertoire. Zowel met ‘originele stukken’ die door componisten dus direct voor blaaskwintet zijn geschreven, alsook van arrangementen. Toen er nog geen CD’s en streaming audio was boden blazers (voordeliger dan strijkers!) de mogelijkheid om bekende stukken uit opera’s en symfonieën in bewerking toch ook thuis te beluisteren.

Blaasvaak begon ooit niet in de huidige samenstelling. Er volgden door de jaren heen enkele wisselingen. Het huidige ensemble speelt nu alweer 12 jaar samen en oefent als regel elke 2e dinsdag. Hoe een 20 jarig jubileum te vieren?

Het is onze wens samen met het zojuist (in 2023) opgerichte blaaskwintet ‘Loft’ tezamen een concert geven. Dus met 2 fluiten, 2 hobo’s, 2 klarinetten, 2 hoorns en 2 fagotten. Ook voor die bezetting is originele muziek geschreven. We spelen:

Serenade voor blazers opus 7 – Richard Strauss
Seascape – Ruth Gipps
Divertissement opus 36 – Emile Bernard
Daarnaast zullen we wat aandacht besteden aan het wel en wee om blaaskwintet te zijn. Een blaaskwintet is immers een ‘zelfsturend’ team met heel verschillende temperamenten. Niet alleen een muzikale uitdaging maar zeker ook een psychologische, waar met relativerende humor naar zullen kijken. Ook zal Blaasvaak zich als kwintet laten horen.

Blaasvaak bestaat uit:

Anna Andela – fluit

Herman Leusman – hobo

Alrik Voolstra – klarinet

Richard Kop – hoorn

Jan Kuipers – fagot

Alle muzikanten zijn amateurs, liefhebbers van muziek en van muziek maken. Ze spelen allemaal ook in andere verbanden, zoals in symfonie- of harmonieorkesten en in projectmatige verbanden.


Entree € 15,-

U kunt kaarten kopen aan de zaal of reserveren (tot drie uur vóór aanvang) via:

reserveringen@groatekerk.nl of T06- 830 37 955

Tijdstip
15.30 uur

Entree
€ 15,-

Informatie of reservering

Kaarten kunt u kopen aan de zaal of reserveren ( tot drie uur vóór aanvang) via: reserveringen@groatekerk.nl of T 06-830 37 955

Wanneer:
26 mei 2024
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Jubileumconcert met Blaaskwintet BlaasVaak
Groate kerk St. Jacobiparochi

Oosteinde 1
9079 PD Sint-Jacobiparochie
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse