Direkt zum Hauptinhalt
MAP

Uitwaaien op de Warkumerwaard tijdens een wandeling

Workum

De Warkumerwaard vlakbij Workum is zeker een bezoek waard. Normaal is dit gebied vanwege de vele vogels en kwetsbaarheid niet toegankelijk voor publiek, maar tijdens deze excursie maken wij een uitzondering. Onze natuurgids neemt je graag mee op een wandeling...

De Warkumerwaard vlakbij Workum is zeker een bezoek waard. Normaal is dit gebied vanwege de vele vogels en kwetsbaarheid niet toegankelijk voor publiek, maar tijdens deze excursie maken wij een uitzondering. Onze natuurgids neemt je graag mee op een wandeling door het gebied.

Het aantal vogels in dit natuurgebied is enorm. Door de ligging aan het IJsselmeer is het de plek waar veel vogels even uitrusten voordat zij de oversteek maken naar andere gebieden. Daarnaast is er veel voedsel te vinden in het ondiepe water. Op de schelpenbanken nestelen bijvoorbeeld grote groepen meeuwen en visdiefjes. Ook de kluut is een graag geziene gast. Met zijn prachtige gekromde snavel zoekt hij naar garnaaltjes en insecten. Met een beetje geluk neemt onze natuurgids je nog mee naar de ‘nestkasten’ voor bergeenden. Op ingenieuze wijze maakte onze vrijwilliger, Willem Boersma, voor deze holenbroeders speciale plekken om te broeden.

LET OP: Trek voor deze excursie je laarzen aan!

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Wanneer:
10 december
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)

Hier finden Sie Uitwaaien op de Warkumerwaard tijdens een wandeling

Adresse:
Slinkewei
8711 HC Workum
Route planen
Entfernung:
Zeige Suchergebnisse