Direkt zum Hauptinhalt
MAP

Reidmarroute

1 Stunde (4,3 km)

  • Download GPX
    Laden Sie hier eine .gpx-Datei der Route herunter, die Sie auf Ihr GPS-Gerät, Navigationsgerät oder Ihre App laden können.

“Links en rechts natuur; dotterbloemen langs de kant, vreemde eendensoorten die wegschieten in het riet, aalscholvers op de fuikenpalen, rondfladderende argusvlinders. Rust…”

Een in 2019 electric-only nieuw geopende vaarroute die de Oudegaasterbrekken, via de Blauwhuister Poelen verbindt met de Bolswardervaart. Niet echt een route, maar meer een doorsteek om vanaf de Friese meren gemakkelijk naar Bolsward of IJlst te varen. Je vaart over poelen in een landschap met eindeloze vergezichten, boerderijen en verstilde buurtschappen.

Geniet van de rust en relax in een elektrische sloep. Of zet je spierkracht in op een SUP-board of kano voor een sportievere tocht.

Das wirst du sehen

Startpunkt: Aldegeaster Brekken
8614 Sandfirden
1

Molen Doris Mooltsje

Brekkenpaad 1
8614 AN Oudega SWF
Molen Doris Mooltsje
2

Pollepleats

De Kat 20
8616 LB Westhem
Pollepleats
Endpunkt: Wymerts
Westhem

Beschreibung

Startpunkt: Aldegeaster Brekken
8614 Sandfirden

Een groot deel van de Reidmarroute is bedoeld voor elektrisch of hybride aangedreven sloepen en kan ook gebruikt worden door SUPpers (Stand Up Paddle) en kanoërs. De route gaat onder andere langs de meertjes het Sipkemar en het Reidmar. 

Endpunkt: Wymerts
Westhem

Merkmale

Newsletter

Melden Sie sich für unseren Newsletter an


Menschliche Validierung fehlgeschlagen

Lesen Sie hierzu, wie wir mit Ihren Daten umgehen