Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

Kuiertocht Westhem

(4.6 km)

Deze Kuiertocht brengt je over hetzelfde pad waar de inwoners van Abbega vroeger overheen liepen als ze naar de kerk gingen. Via de Hemdyk was je langer onderweg. Daarom wandelden ze over een kerkenpad dwars door de weilanden naar de kerk van buurtschap Feytebuorren.

Let op: omdat je door de weilanden van boeren loopt, zijn honden helaas niet toegestaan op het deel van de route tussen Abbega en Feytebuorren.

Een Kuiertocht is een korte wandelroute. Het verbaast je daarom vast niet dat het Fries voor wandelen kuierje is. Je kunt een kuiertocht makkelijk combineren met een activiteit in de omgeving, of kies ervoor om nog een Kuiertocht te wandelen. Een overzicht van alle Kuiertochten vind je hier

Das wirst du sehen

90
1

Hemdijken

Om belangrijke landbouwgebieden in het Lage Midden van Friesland werd er vanaf de twaalde eeuw een stelsel van dijkjes aangelegd.

Hemdijken
2

Blauhuister Poelen

Die Blauwhuister Poelen („Blauhúster Puollen“ auf Friesisch) bestehen aus den drei Mahlbusen It Fliet, Reidmar, Sipkemar und dem Tsjesskar (ein früherer nicht eingepoldertes Einzugsgebiet des Mahlbusens).

Blauhuister Poelen
71
73
72
3

Kerkje Westhem

Die Kirche in Westhem. Diese Kirche kann man besichtigen und mehrmals im Jahr finden hier Ausstellungen, Kaffeekonzerte, ökumenische Gottesdienste etc. statt, die von der lokalen Gemeinde organisiert werden.

Kerkje Westhem kerk Westhem
90
  • 90
  • 71
  • 73
  • 72
  • 90