Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

Suprondje Akkrum

(27.7 km)

Een mooie suproute dwars door Akkrum, Nes, Aldeboarn en natuurgebied De Deelen. 

Das wirst du sehen

Startpunkt: Akkrum
1

Akkrum

Zusammen mit Nes bildet Akkrum ein Doppeldorf im friesischen Seengebiet.

Akkrum
2

Reuzen van Akkrum

De sage over de reuzen Kromme Knilles en Manke Meine: zo is Akkrum aan z'n naam gekomen. Er staat een reuzen-monument langs de waterkant. Nog steeds viert Akkrum ieder jaar in mei 'Reuzedei'; een spektakel op en rond het water van de Boorne.

Reuzen van Akkrum
3

TOP Aldeboarn

Bij een toeristisch overstappunt (TOP) kun je je auto parkeren, om van hieruit heerlijk te gaan fietsen, wandelen of varen in een landelijke omgeving.

TOP Aldeboarn TOP Aldeboarn
4

Het Tripgemaal

Het Tripgemaal is ingericht door Thom Mercuur (1940-2016) stichter van Museum Belvedère. Het gemaal is opgedragen aan kunst, veenarbeiders en Domela.

Het Tripgemaal
5

Naturschutzgebiet De Deelen

De Deelen ist ein Torfabbaugebiet in Form eines Mosaiks aus Wasser, Schilf, Sumpfwäldern und kleinen, schmalen Grasflächen. In diesem Feuchtgebiet tummeln sich viele Vogelarten, und es gibt hier außerdem ein einzigartiges industrielles Erbe zu entdecken.

Naturschutzgebiet De Deelen
6

Kapelle van Haskerdijken

De kapelle van Haskerdijken is een oud kerkje dat er al eeuwen staat. Vroeger was het een kapel dat bij een klooster hoorde, vandaar dat het nu nog steeds De Kapelle wordt genoemd. 

Kapelle van Haskerdijken Luchtfoto kapelle Haskerdiken
7

skûtsje Gudsekop

De Gudsekop ist ein friesisches Flachbodenschiff. Die Gudsekop hat im Gegensatz zu gleichartigen Schiffen zum Beispiel keinen Motor. Dies und vieles mehr macht Segeln auf der Gudsekop zu einem einzigartigem Erlebnis.

skûtsje Gudsekop
Endpunkt: Akkrum