Copy
Fryslân brûst!
Friesland brûst, bruist, deze zomer. Onze uitagenda zit boordevol evenementen en activiteiten, we hebben talloze leuke routes voor je in de aanbieding en ook de beste tips om Friesland vanaf het water te verkennen. Waar wacht je op?
Bekijk de uitagenda
3D-kunstroute
125 jaar geleden werd M.C. Escher in Leeuwarden geboren. Om zijn leven en werk te vieren, is er nu een speciale 3D-kunstroute aan hem gewijd. In de stad wordt stilgestaan bij dit jubileum met een rûte langs zeven 3D-kunstwerken.
125 jaar Escher >
Naar het noorden
Laat je in drie dagen meevoeren op een onvergetelijk avontuur langs de 11fonteinenroute, een unieke ervaring die je onderdompelt in de schoonheid van de historische steden Harns, Frjentsjer en Dokkum.
48 uur Noord Friesland >
Kidsproof genieten
Ben je op zoek naar leuke uitstapjes voor de kinderen in Friesland? We hebben dierentuinen, speeltuinen, korte routes en leuke musea. Jong en oud, iedereen kan zich vermaken. Kom je bij ons bûten boartsje oftewel buitenspelen? 
Zomertips voor kids >
Varen en watersport
Wetterwille is Fries voor alles wat plezier met water omvat. Van kinderen die elkaar natspetteren tot bikkels die langs alle elf steden peddelen. Kom deze zomer de Fryske wateren verkennen met de boot, sup, surfboard en meer.
Het water op >
Première: Musical de Tocht - Waar Ben Jij
Musical liefhebbers en schaatsfanaten opgelet. Donderdag 29 juni is het zo ver, dan gaat de videoclip van Musical De Tocht ‘Waar Ben Jij’ in première. Daar kan jij bij zijn! Vanaf 19:00 uur is de video live te zien op ons YouTube kanaal. Zo krijg jij een eerste indruk van de musical over de legendarische Elfstedentocht middels indrukwekkende muziek en pakkende liedteksten. Wil je dit niet missen? Abonneer je alvast op het kanaal zodat je op de hoogte wordt gebracht wanneer de videoclip live gaat. 
Volg ons YouTube kanaal
Tips uit de regio's
Ontdek de vier regio's van Friesland. Ze zijn stuk voor stuk verschillend, maar allemaal even bijzonder.
Orci varius natoque penatibus
Lydia van @ontdekjeplekje_nl ging met de autoroute waterwerken op pad in Waterland van Friesland. Lees hier haar ervaringen over het verhaal van wetter in Zuidwest Friesland!
Lees de blog
Opera Spanga
Presenteert Jevgeni Ongenin.
Van 20 juli t/m 5 augustus te zien in een halfopen tent met útsicht op het eindeloze berkenlandschap van de Rottige Meente.
Info en tickets
Hjoed yn it Park
Geniet zaterdag 1 juli van talloze live acts in het stadspark in Franeker. Dit gratis muziekfestival bevat kidsactiviteiten, foodtrucks, bands, dj’s en een slotact! Op vrijdag 30 juni is er een Pubquiz XXL!
Lees meer
Follow the blue line

Deze route vertelt het verhaal van de teelt van vlas tot linnen. Er zijn tijdens de vlasroute speciale dagen met extra events zoals vlasbewerken, vlechten en linnen bedrukken.

Op ontdekkingstocht
Visit Friesland op Instagram
Dagelijks laten we je de mooiste foto's van Friesland zien, gemaakt door onze volgers. Tag ons of gebruik #visitfriesland en wellicht komt jouw foto ook op onze feed.
Volg ons op Instagram
Copyright © 2023 All rights reserved
Afmelden
Logo Instagram Logo Facebook Logo Twitter Logo Youtube Logo LinkedIn