Copy
Zomer, zon, Fryslân
Kom verkoeling zoeken in Friesland, want er is ook deze zomer weer van alles te doen in de provincie om jouw zomervakantie te vullen. Voor wie er even een weekje of weekend tussenuit wil om te genieten van natuur, cultuur en onontdekte festivals, hebben wij zomerse tips. Ideaal voor de warme dagen, lange avonden, vrije uurtjes en verveelde kids.
Laat je inspireren
Hoogvliegers
Van 26 tot en met 30 juli is het tijd voor het grote kleurrijke festival, de Friese Ballonfeesten in Joure!  Ook deze editie heeft een boordevol festival programma. Vijf dagen achter elkaar kun je met familie en vrienden je ogen uitkijken terwijl de ballonnen opstijgen.
 
Ontdek dit event
Zeilen en feest
Kom naar Sneekweek, 4 tot en met 10 augustus. Hét event voor gezelligheidsdieren en watersportliefhebbers. Geniet van de zeilwedstrijden op het Sneekermeer of beleef straattheater, markt en ga 's avonds uit je dak op één van de muziekpleinen. 
 
Ontdek dit event
Het stadsgezicht van Stavoren
Bianca brengt het bekendste verhaal van de stad Stavoren tot leven: ze is 'Het Vrouwtje van Stavoren'. In haar sprookjesachtige outfit neemt ze je mee naar de 11fountains fontein aan de oude haven: een drie meter hoge vis met een grote open bek. “De vis komt natuurlijk voor in de sage van Het Vrouwtje, toch haalde de kunstenaar zijn inspiratie ergens anders vandaan.”
Bekijk de video
Wat ga jij doen?
Of je nu houdt van actief bezig zijn, een rustzoeker bent, met kinderen komt of zonder, Friesland heeft voor elk wat wils. Wat kom jij doen deze zomer?
De wateren verkennen
Beekjes, vaarten, plassen, sloten, singels... We kunnen nog wel even doorgaan, want in Friesland kennen we meer woorden voor it wetter, de wateren, dan voor brood. Logisch; we hebben er al eeuwen mee te maken.
Friesland en water
Fietsen en wandelen
Fryslân is gemaakt om over te fietsen en te wandelen. Geen bergen om te trotseren, geen dalen om het gas los te laten. Wel slingerende paden door dertien verschillende landschappen en over glooiende dijken.
Routes en tips
Cultuursnuiven
Cultuur bestaat uit tradities, moderne en stokoude gebouwen, musea en kunstwerken, zang, dans en theater. Maar het is ook het omarmen van kunstenaars en waar zij hun plek vinden om zich te uiten. Keunst doet wat met je.
Culturele belevingen
Genieten met de kids
Jong en oud, iedereen kan zich vermaken in Friesland. Talloze uitjes voor kinderen voor een lekker dagje weg. Ook in de natuur kan iedereen zich vermaken, en met maar liefst 4 nationale parken in Friesland komt dat wel goed.
 
Uitjes voor het hele gezin
Tips uit de regio's
Ontdek de vier regio's van Friesland. Ze zijn stuk voor stuk verschillend, maar allemaal even bijzonder.
Suppen in een Nationaal Park
Maak gratis kennis met stand-up paddling op 13 augustus middenin het prachtige Nationaal Park de Alde Feanen. 
Meer info
VlechtExpress
Beleef de bijzondere geschiedenis van Noordwolde, het Vlechtdorp van Nederland, van binnen én buiten tijdens een ritje van bijna anderhalf uur.
Meer info
Rondvaart Makkum
Vanaf het water kun je heerlijk genieten van de prachtige omgeving van Makkum. Je vaart met een praam (open boot) over de binnenwateren vanaf €8 voor kids en €10 voor volwassenen.
Meer info
Zomermarkt Harlingen
Iedere donderdag in de maand augustus is er een gezellige zomermarkt, midden in het stadshart van Harlingen. Kom naar Harlingen of ontdek de andere zomermarkten.
Meer info
Visit Friesland op Instagram
Dagelijks laten we je de mooiste foto's van Friesland zien, gemaakt door onze volgers. Tag ons of gebruik #visitfriesland en wellicht komt jouw foto ook op onze feed.
Volg ons op Instagram
Copyright © 2023 All rights reserved
Afmelden
Logo Instagram Logo Facebook Logo Twitter Logo Youtube Logo LinkedIn