Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

Reünie Staverse Jollen in Stavoren

Stavoren (Starum), Stavoren

Op 19 en 20 juli 2024 is er een reünie voor Staverse Jollen in Stavoren

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Sinds 2014 organiseert stichting de Staverse Jol jaarlijks het zeilkampioenschap voor Staverse jollen. Daaraan voorafgaand waren er al eerder wedstrijden door de jaren heen, maar in 2012 werd er een zeilwedstrijd in Laaxum georganiseerd in verband met het 100-jarig bestaan van de haven. Helaas konden de jollen de haven toen niet uitvaren i.v.m. een storm. In 2013 werd er alsnog een wedstrijd in Laaxum gehouden.

Het bleek een groot succes, zodat er sindsdien elke zomer in Laaxum, Oudega, Stavoren, Hindeloopen en sinds vorig jaar Andijk, twee wedstrijden per dag worden georganiseerd door de, toen, net opgerichte Stichting de Staverse jol, samen met plaatselijke commissies.

In Stavoren organiseert de Stichting Visserijdagen een tweejaarlijks evenement dat geheel in het teken staat van de visserij van vroeger en nu. Tijdens deze dagen is er altijd de zeilwedstrijd voor de jollen. Omdat het steeds weer een mooi spektakel is om deel te nemen aan de Jollenwedstrijden tijdens dit evenement, maar ook om ernaar te kijken vanaf de kant, wordt er tijdens de visserijdagen van Stavoren een reünie voor alle Staverse jollen, visserman en kajuit, georganiseerd. Hoe feestelijk zou het zijn wanneer er zo veel mogelijk Staverse Jollen bij elkaar komen voor een reünie op vrijdag en een wedstrijd op zaterdag.

De Staverse Jol werd eerder al bezongen in het Jollenlied, waaruit nu een gedeelte:
“Ze komt van Stavren of Hindeloopen. Het kan ook Laaxum zijn of Worrekum.
  Ik vind soms haring of een ansjovis. Die ligt dan tussen ’t spant al tachtig jaar.
  Ja mijn gemoed schiet vol, ik ben hartstikke dol op mijn mooie Staverse Jol.”

Ga naar de site https://www.staversejol.com/zeilwedstrijden waar je een contactformulier vindt om je gegevens door te geven. Daarna word je op de hoogte gebracht van het uitgebreide programma voor de reünie op vrijdagmiddag en -avond 19 juli 2024 en de zeilwedstrijd op zaterdag 20 juli 2024.

Wanneer:
19 en 20 juli
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Reünie Staverse Jollen in Stavoren
Stavoren (Starum)

8715 ES Stavoren
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse