Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

Americana muzikant Timo de Jong

Die Sint Joriskerk in Dedgum, Dedgum

Timo de Jong | Tsjerketour, een productie van de Popfabryk (Leeuwarden). Americana-muzikant Timo de Jong komt met een nieuw album speciaal gemaakt voor deTsjerketour in het voorjaar van 2024 .Dit voorjaar gaat Timo de Jong op tour...

Timo de Jong | Tsjerketour, een productie van de Popfabryk (Leeuwarden).


Americana-muzikant Timo de Jong komt met een nieuw album speciaal gemaakt voor de
Tsjerketour in het voorjaar van 2024 .
Dit voorjaar gaat Timo de Jong op tour langs de kerken van het noorden van Nederland, met een speciaal voor de tour gemaakt album. Timo is afgelopen zomer bij kerken langsgegaan om inspiratie op te doen en verhalen te verzamelen. Vanuit dit materiaal heeft hij nieuwe liedjes geschreven. Hier zijn acht bijzondere nummers uitgekomen, allemaal met een directe link naar kerkjes die deel uitmaken van de Tsjerketour.
“Het bezoeken van de kerken op het Friese platteland was geweldig. Ik hoorde mooie verhalen over de kerk en de directe omgeving. Soms was iets kleins al aanleiding voor het schrijven van een nieuw nummer. Ik heb deze nummers verder uitgewerkt met mijn band."  

De Tsjerketour komt tot stand als een samenwerking tussen Popfabryk; productiehuis voor Friese popcultuur en Stichting Alde Fryske Tsjerken. Popfabryk ziet de oude kerken in Fryslân als een bijzonder en wijdverspreid podium om haar kleinschalige producties te presenteren voor een overwegend nieuw publiek. Samen met de Stichting Alde Fryske Tsjerken is de intentie uitgesproken om jaarlijks met een kleine, bij de locaties passende producties een Tsjerketour te doen.

Foto: Lennard Fopma

Tijdstip
15.30 uur

Entree
€ 10,-

Wanneer:
21 april
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Americana muzikant Timo de Jong
Die Sint Joriskerk in Dedgum

Buren 16
8764 PR Dedgum
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse