Skip to main content
Favorites 0

Rustpunt - Buitencentrum Leeuwarder Bos

Leeuwarden

De accommodatie bestaat uit een Rustpunt en een Buitencentrum (in aanbouw). Het Rustpunt is een zelfbedieningsplek waar je een kopje koffie of thee e.d. kunt drinken; het is dagelijks geopend van ca. 10 - 20 uur. Ook kun je een kajak / kano huren.

Ongeveer 7 jaren geleden is een initiatief gestart om de natuur- en beleefwaarde in het Leeuwarder Bos een impuls te geven. Het bos, dichtbij de stad, groeit hiermee verder uit tot een parel voor de inwoners en bezoekers van Leeuwarden. In overleg met de gemeente Leeuwarden is het plan ontwikkeld. Wat bijzonder is dat de Stichting Natuurlijk Leeuwarder Bos de aanleg, het beheer, het onderhoud en de financiering van een klein deel van de openbare ruimte van de gemeente heeft overgenomen voor een periode van 10 jaar. Het project bestaat uit de volgende onderdelen:

1. Natuurontwikkelingsmaatregelen (veel soorten geplante bomen, struiken, beplanting, natuurvriendelijke oevers, ijsvogelnestgelegenheid e.d.) om de biodiversiteit te vergroten;

2. Recreatieve, meer afwisselende wandelpaden en een kajakroute;

3. Een verzamel- en ontmoetingsplek voor ontspanning, kennisdeling en buitenactiviteiten, met een accommodatie. De accommodatie bestaat uit 2 aparte binnenruimtes: een Rustpunt en een Buitencentrum (in aanbouw). Het Rustpunt is een zelfbedieningsplek voor fietsers en wandelaars. Je kunt hier tegen een bescheiden bedrag een kopje koffie, thee of iets anders drinken, informatie  over de omgeving vinden en gebruikmaken van het toilet. Het buitencentrum is voor kleinschalige (buiten)activiteiten, lezingen, workshops en voorlichting over de natuur en cultuurhistorie e.d.. Het buitencentrum kan worden gehuurd door particulieren, bedrijven, instellingen e.d.. Kajaks en kano's worden verhuurd tegen een aantrekkelijk tarief.

Here you will find Rustpunt - Buitencentrum Leeuwarder Bos

Address:
Vierhuisterweg 11
Leeuwarden
Plan your route
Distance:
Show results