Skip to main content
Favorites 0

Op e Romte

Wiuwert

Welkom op Rustpunt Op‘e Romte. Wanneer u dit Rustpunt bezoekt, kunt u genieten van een wijds uitzicht rondom onze kop- hals-rompboerderij op Klaeiterp nabij Wiuwert ( het dorp van de mummies in de grafkelder in de kerk). Wij, Jochum en Coba...

Welkom op Rustpunt Op‘e Romte.

Wanneer u dit Rustpunt bezoekt, kunt u genieten van een wijds uitzicht rondom onze kop- hals-rompboerderij op Klaeiterp nabij Wiuwert ( het dorp van de mummies in de grafkelder in de kerk).

Wij, Jochum en Coba de Vries pachten als 4de generatie deze oude boerderij  uit 1881 met landerijen van Stichting Het Old Burger Weeshuis te Leeuwarden.  De boerderij is destijds  geschonken  aan deze Stichting, een gedenksteen in de muur op het noordoosten herinnert daaraan.

Samen runnen wij dit melkveebedrijf met een 115 koeien en 70 stuks jongvee. We hebben 67 hectare in gebruik, 50 hectare huiskavel en 17 hectare op afstand. Sinds 2019 worden de koeien gemolken  door 2 melkrobots. De koeien grazen minimaal 120 dagen per jaar in de wei.

De melk wordt geleverd aan Aware in Heerenveen. We zijn deelnemer aan het Albert Hein programma, wat inhoudt dat voor extra inspanningen op het gebied van dierwelzijn, biodiversiteit en klimaat  een plus op de melkprijs wordt verkregen. Wanneer u geïnteresseerd bent, vertellen wij u graag meer over ons bedrijf wanneer u ons thuis treft én de werkzaamheden dat toelaten.

De koffie, thee, frisdrank , limonade  en soms  wat lekkers staan voor u klaar in onze schuur, welke als zodanig al een bezienswaardigheid is, als je bedenkt dat de houten constructie zonder de technieken van nu, dus alleen met paardenkracht en menselijk vernuft,  is gebouwd.

We zijn dagelijks geopend.

Graag tot ziens of wel ‘oant sjen’!!

Meer informatie over rustpunten in o.a. Friesland is te vinden op www.rustpunt.nu.

Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Op e Romte

Klaeiterp 4
8637 VT Wiuwert
Plan your route

from your location

Show results