Skip to main content
Favorites 0

Park Jongemastate

Raerd

“Ik voel mij soms net een schatzoeker, zegt vrijwilligster Alice Jongbloed. Elk voorjaar word ik weer verrast door de mooie stinzenplanten. Is het niet prachtig?” Het kleine park is een uitzonderlijke verschijning in het Friese Landschap. Middenin...

“Ik voel mij soms net een schatzoeker, zegt vrijwilligster Alice Jongbloed. Elk voorjaar word ik weer verrast door de mooie stinzenplanten. Is het niet prachtig?”

Het kleine park is een uitzonderlijke verschijning in het Friese Landschap. Middenin het open kleilandschap steekt de boombeplanting van het bos hoog af tegen de vlakke horizon van weilanden. Het in Engelse landschapsstijl aangelegde park met haar kenmerkende slingerende paden. Het is een kleine oase voor bosvogels als boomklever, lijster, merels en pimpelmezen. Elk voorjaar krijgt het park een kleine metamorfose. De stinzenplanten beginnen dan te bloeien en fleuren de bodem op. De felgele winterakoniet, duizenden sneeuwklokjes, paarse en witte holwortel, bostulp en het absolute topstuk in de collectie, de keizerskroon staan dan in bloei. Het park is zeker een bezoek waard!

Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Park Jongemastate

Slotsdyk
9012 DV Raerd
Plan your route

from your location

Show results