Skip to main content
Favorites 0

Wandeling met gids Lemmer

Lemmer

Wil je Lemmer eens op een andere manier beleven? Boek een wandeling met een gids en bekijk het dorp met andere ogen en luister naar de typische verhalen over wat Lemmer zo bijzonder maakt.

Weet je waarom de binnenhaven van Lemmer vroeger de buitenhaven was? Of wat er bijzonder is aan de vuurtoren aan het eind van de .. uiteraard: Vuurtorenweg? Of misschien vertelt de gids je wel waarom nagenoeg het hele dorp Lemmer in opstand kwam, toen de gemeente het gammele gebouwtje op het 'Eintsje fan 'e Daam' wilde afbreken. Het protest was overigens ludiek en heeft geleid tot een geheel nieuw bouwwerk op dit voor Lemsters zo bepalend plekje. 

Het zijn juist deze bijzondere verhalen, die de wandeling met gids door Lemmer zo leuk maken. Daarbij krijg je ook inzicht in de ontwikkeling van Lemmer. Vaak wordt Lemmer genoemd als voormalig vissersdorp. Dat klopt natuurlijk ook. Maar de oorsprong van Lemmer moet je zoeken in handel en scheepvaart. Toen de Afsluitdijk gereed werd een derde inkomstenbron gevonden: het toerisme. De gids wijst je op sporen van met name de bloeiende handel- en scheepvaartperiode of de visserij, waar je anders zomaar aan voorbij zou lopen. 

In de zomermaanden juli en augustus organiseren we elke zaterdagmiddag de speciale zomerwandelingen door Lemmer. Daarnaast kun je in de maanden april t/m oktober als groep een afspraak voor een wandeling met een gids maken op een voor jou geschikte dag/tijdstip. Minimaal 4 personen en maximaal 20 personen per groep. De kosten zijn €4.50 per persoon. Neem hiervoor contact op met VVV Lemmer (0514-534550) of via email: lemmer@waterlandvanfriesland.nl 

Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Wandeling met gids Lemmer

VVV Lemmer
Nieuwburen 1
8531 EE Lemmer
Plan your route

from your location

Show results