Skip to main content
Favorites 0

Bocht fan Molkwar

Hindeloopen

Vanaf de vogelkijkhut zie je de invloed van de wind. Westenwind zorgt voor een hoge waterstand waardoor de zandplaten onderlopen, de eilanden kleiner worden en minder plaats bieden aan vogels. De aalscholvers, meeuwen en visdiefjes verdringen elkaar dan...

Vanaf de vogelkijkhut zie je de invloed van de wind. Westenwind zorgt voor een hoge waterstand waardoor de zandplaten onderlopen, de eilanden kleiner worden en minder plaats bieden aan vogels. De aalscholvers, meeuwen en visdiefjes verdringen elkaar dan voor de plekjes. Zodra de wind naar het oosten draait, dan wordt de waterstand lager en komen de slik- en zandplaten boven water te liggen. De vogels genieten dan van alle ruimte.

“Vanuit vogelkijkhut De Swan heb je uitzicht over een ondiepe baai met drie eilandjes. Eind september arriveren de zeldzame kleine zwanen.”

Langs de IJsselmeerkust liggen de rietvelden en de schrale graslanden. Je hoort hier het gekwaak van eenden en het gekwetter van baardmannetjes. De bruine kiekendief zweeft sierlijk over de rietvelden op zoek naar een lekker hapje. Wil je dit allemaal ervaren? Kom dan langs en bezoek onze vogelkijkhut.

Afstand tot jouw locatie:
Show results