Skip to main content
Favorites 0

Molkwerum (Molkwar)

Molkwerum

Molkwerum is een klein dorpje met een interessante geschiedenis, niet ver van het IJsselmeer gelegen.

Molkwerum is een klein dorpje met een interessante geschiedenis, niet ver van het IJsselmeer gelegen. Vanuit het dorp wandel je over 't Séleantsje zo naar de 'zeedijk'.   

Zo klein Molkwerum nu is, zo belangrijk was het dorp in de 16e en 17e eeuw: de vissersplaats had een sluis en zeehaven in de Zuiderzee en daarnaast een eigen kantoor in Amsterdam om het dorp te vertegenwoordigen. De Molkweerders verkochten bijvoorbeeld veel zwanen-pekelvlees, je ziet dat nu nog steeds terug in het wapen van Molkwar.

Daarnaast staat het dorp bekend om de Molkwarder Koeke, de Friezen zijn er dol op. Maar ook toeristen hebben dit stevige tussendoortje ontdekt, dat tegenwoordig in Joure wordt gebakken. In het dorp is het authenthieke bakkerswinkeltje uit 1916 nog te bezoeken.   

Molkwerum bestond vroeger uit een ingewikkelde structuur van slootjes en huizen en werd daarom ook wel 'het Friesche doolhof' genoemd.

Vlakbij het dorp bevindt zich vogelparadijs De Bocht fan Molwar. Het is een buitendijks gelegen gebied waar vogels terecht kunnen in waterrijk rietland en schraalgrasland.

Al met al is Molkwar een interessant dorpje om eens te bezoeken!

Voor meer informatie over Molkwerum, klik hier

Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Molkwerum (Molkwar)

8722 HH Molkwerum
Plan your route

from your location

Show results