Skip to main content
Favorites 0

Expositie Jaap knip en Paul Breddels in De Nieuwe Smederij te Ferwert.

Ferwert

De Nieuwe Smederij Ferwert bestaat uit een vintagewinkel en kunstgalerie. Van februari tot november zijn er exposities te bezichtigen. Kopje koffie/thee in smederijsfeer kan ook. Open op donderdagen en de 2e en laatste zaterdag van de maand van 10:00-17:0...

Abstracte kleurrijke doeken van Paul Breddels. Sculpturen en maskers van plastics, gevonden op de stranden van Ameland en abstracte schilderijen van Jaap Knip. Deze bijzondere werken zijn vanaf 24 februari tot en met 27 april te zien in de Nieuwe Smederij te Ferwert.

Na een succesvolle reeks exposities in 2023 start de Ferwerter galerie weer een nieuw kunstseizoen. De eerste expo van dit jaar is van 24 februari tot en met 27 april en laat diverse werken van beide kunstenaars zien. Ondanks dat de kunstenaars op veel vlakken van elkaar verschillen vullen de werken elkaar op bijzondere wijze aan.

Breddels woont en werkt in Zweden en heeft daarnaast een atelier in Leeuwarden. Hij zal schilderijen in een abstract expressionistische stijl laten zien naast werk op papier. Zijn werk en manier van werken wordt in sterke mate beïnvloed door zijn fascinatie met de theorieën van de quantummechanica. Hij zegt zelf over zijn werk: “Ik beschouw schilderen als het cureren van ogenschijnlijke toevalligheden. Een schilderij is een portret van de wereld zoals hij op een bepaald moment is als gevolg van een ontelbaar aantal bewuste en onbewuste beslissingen. Iedere druppel verf, iedere kwaststreek en kras hadden een ander werk opgeleverd."

Jaap Knip woont en werkt in Hegebeintum. Zijn landschappen vertegenwoordigen een belangrijk deel van zijn werk. Begonnen in een realistische weergave, is er nu alleen maar sprake van landschapsvormen in abstract expressionistische stijl. Veel van deze landschappen hebben het noordelijk gebied als referentiekader, ook wel “’wadschap” genoemd. Jaap: “De schijnbare zekerheid van het realisme ligt opgesloten in de abstractie”. Jaap maakt naast zijn schilderwerk ook werk met o.a. spraycan en multimedia techniek. De sculpturen zoals vogels, vissen, maskers en wandsculpturen maakt hij van strandafval. Hiermee speelt hij in op bewustwording van de realiteit dat vele plastics dagelijks aanspoelen op de Friese stranden.

De opening van deze duo- expositie is 24 februari om 13:00. Ook de vintagewinkel is deze dag geopend vanaf 10.00-17:00. Welkom! 

Wanneer:
t/m 27 april
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Expositie Jaap knip en Paul Breddels in De Nieuwe Smederij te Ferwert.

De Nieuwe Smederij Ferwert
Gasthuisstraat 3
9172 NZ Ferwert
Plan your route

from your location

Show results