Skip to main content
Favorites 0

'Kunst: luxe of noodzaak?’, lezing door Anna Tilroe

This event has already taken place

Dorpskerk Huizum, Leeuwarden

'Kunst: luxe of noodzaak?’, lezing door Anna Tilroe  Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden, donderdag 4 april 2024 om 20.00 uur. 'Kunst: luxe of noodzaak?’ Dat is de aansprekende...

'Kunst: luxe of noodzaak?’, lezing door Anna Tilroe 
Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
donderdag 4 april 2024 om 20.00 uur.

'Kunst: luxe of noodzaak?’ 
Dat is de aansprekende titel van de ‘Anna Maria van Schurman Lezing’, die prof. Anna Tilroe op 4 april a.s. gaat geven. 
Omdat Nederlands grootste politieke partij alle kunst- en cultuursubsidies wil stopzetten is het onderwerp actueler dan ooit.
Anna Tilroe was projectleider van het unieke LF-project van de 11 Fonteinen, het geografisch gezien grootste kunstproject van LF2018, een project waarmee veel geld en emotie waren gemoeid en dat zij niettemin, na veel discussie met de lokale gemeenschap, tot een goed einde heeft weten te brengen. (Zij zal daarvoor deze avond worden geëerd, hoe?; dat blijft een verrassing.)

Zij schreef jarenlang tal van publicaties over kunst en cultuur voor bekende landelijke kranten en zij publiceerde ook boeken.
Haar lezing gaat over een veel breder onderwerp dan de 11 fountains, namelijk het vaak onderschatte belang van kunst in het algemeen.

De lezing wordt kritisch becommentarieerd door Anita van Os van galerie de Roos van Tudor in Leeuwarden. Zij verzorgde ook elders kunstexposities, was lid van de Adviesgroep Beeldende Kunsten Vormgeving Leeuwarden en zij is bestuurslid van Cultuurfonds Fryslân.
Ook kunsthistoricus Marieke Uildriks, directeur van museum JAN levert een bijdrage. Sinds 2020 is zij landelijk bekend als presentator van het tv-programma 'Nu te zien': zij is bij uitstek een verhalenvertelster over kunst.
Daarna is er ruimte voor een algemene discussie met het publiek.

Omdat de fonteinen in de Friese 11 steden als casus zeker aan de orde komen zijn alle Friese Fonteincommissies voor deze bijeenkomst uitgenodigd.
De avond is echter voor heel kunstminnend Fryslân bedoeld.

De lezing is genoemd naar Anna Maria van Schurman, één van de grootste vrouwelijke intellectuelen in de Gouden Eeuw. Destijds bracht zij regelmatig bezoek aan familie in Abbingastate (nu Drachtsterplein) en aan de Dorpskerk Huizum.

Foto: Edwin Weers

De toegangsprijs is € 6,00 per persoon. Toegangskaarten kunnen van tevoren digitaal worden gereserveerd via het Ticketkantoor: https://www.ticketkantoor.nl/shop/Tilroe .
Reserveer op tijd!
Bij de kerk is weinig parkeerruimte. Bezoekers kunnen - op korte loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: Peter de Haan, tel. 06-11592427.
E-mail: dorpskerkhuizum@gmail.com .

Meer informatie op:  https://www.dorpskerkhuizum.nl en
https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum .

Tijdstip
20:00 uur

Entree
€ 6,00

Informatie of reservering

Toegangskaarten kunnen van tevoren digitaal worden gereserveerd via het Ticketkantoor: https://www.ticketkantoor.nl/shop/Tilroe .

Wanneer:
t/m 4 april
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find 'Kunst: luxe of noodzaak?’, lezing door Anna Tilroe
Dorpskerk Huizum

Huizum Dorp 67
8934 BS Leeuwarden
Plan your route

from your location

Show results