Skip to main content
Favorites 0

Wandelen op de Warkumerwaard door een vogelparadijs

Workum

Kom jij ons vogelparadijs bewonderen? De Warkumerwaard is normaal gesproken niet vrij toegankelijk, maar samen met onze natuurgids kun jij dit gebied aan de IJsselmeerkust verkennen. In deze tijd van het jaar komen we veel vogels tegen, zoals de grutto,...

Kom jij ons vogelparadijs bewonderen? De Warkumerwaard is normaal gesproken niet vrij toegankelijk, maar samen met onze natuurgids kun jij dit gebied aan de IJsselmeerkust verkennen. In deze tijd van het jaar komen we veel vogels tegen, zoals de grutto, kluut en bontbekplevier.

Van oorsprong is dit gebied een zandplaat in de Zuiderzee, maar toen de Zuiderzee werd afgesloten viel het gebied droog. Hierdoor is dit terrein uitermate geschikt voor veel vogelsoorten, waaronder de grutto. De buitenrand is het meest natuurlijke deel, hier vind je diverse schelpenbanken en zandplaten. De schelpenbanken hebben een grote aantrekkingskracht op de kokmeeuwen en visdieven. Maar ook de grutto, kluut en bontbekplevier zijn van de partij. Achter deze banken bevinden zich onbemeste graslanden met verschillende bijzondere planten. Denk aan melkkruid, zilte waterranonkel en aardbeiklaver. Of terwijl, de Warkumerwaard is zeker een bezoekje waard.

LET OP: Trek voor deze excursie je laarzen aan!

Wanneer:
15 april t/m 13 mei
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)

Here you will find Wandelen op de Warkumerwaard door een vogelparadijs

Address:
Slinkewei
8711 HC Workum
Plan your route
Distance:
Show results