Skip to main content
Favorites 0

Weidevogelexcursie in De Alde Feanen

Earnewald

Benieuwd hoe het thuis van de weidevogel eruit ziet en wat we hier allemaal doen om veiligheid, voedsel en rust te waarborgen? Ga mee met onze weidevogelexcursie door Nationaal Park De Alde Feanen en krijg een uniek kijkje bij de grutto thuis in de bûnte...

Benieuwd hoe het thuis van de weidevogel eruit ziet en wat we hier allemaal doen om veiligheid, voedsel en rust te waarborgen? Ga mee met onze weidevogelexcursie door Nationaal Park De Alde Feanen en krijg een uniek kijkje bij de grutto thuis in de bûnte greide en bij andere weidevogels. Na afloop van deze excursie weten wij zeker dat je ook in de ban bent van deze prachtige vogels! Weidevogels in de Alde Feanen Een weidevogel voelt zich lang niet overal thuis. Voedsel, veiligheid en rust zijn voorwaarden waar een weidevogelgebied aan moet voldoen. Het landschap in De Alde Feanen biedt mooie en gevarieerde natte omstandigheden. Een leefomgeving met een kruidenrijk grasland en gezond bodemleven waar de weidevogel zich thuis voelt. Echter gaat het de weidevogels niet voor de wind en worden er te weinig groot gebracht. Om ze te helpen overleven probeert It Fryske Gea ze zo goed mogelijk te beschermen door speciale maatregelen te nemen. Zo stemmen we bijvoorbeeld het waterpeil naar behoefte af en creëren we een open landschap. Volwassen vogels kunnen op die manier makkelijker hun voedsel vinden en kuikens kunnen zich beter voortbewegen.

Ontdek het thuis van de weidevogels De Alde Feanen is hét thuis van de grutto en andere weidevogels zoals de kievit, tureluur en scholekster. Tijdens de weidevogelexcursie (6km) vertelt onze excursieleider je alles over deze prachtige vogels. Je wandelt langs de favoriete plekjes en leert onderweg meer over het waterbeheer en de beschermingsmaatregelen die It Fryske Gea neemt in dit gebied. Wist je bijvoorbeeld dat wij ook samenwerken met veel pachters om een fijn en veilig leefgebied te creëren voor weidevogels?

Dat de grutto broedt in onze provincie is erg bijzonder, want dat doet hij lang niet overal. Nederland is zelfs het belangrijkste land. 85% van de grutto’s zoekt zijn kraamkamer hier, waarvan maar liefst 60% in het noorden.

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen tijdens kantooruren).

Wanneer:
t/m 25 mei
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Weidevogelexcursie in De Alde Feanen

Koaidyk 8 a
9264 TP Earnewald
Plan your route

from your location

Show results