Skip to main content
Favorites 0

Pip Blom

Leeuwarden

Catchy popsongs met een twist: dat is indierockformatie Pip Blom. De band komt uit Nederland, maar maakt internationaal faam. Met een energieke podiumpresentatie waar het spelplezier vanaf spat en liedjes die als oorwurmen in je hoofd blijven hangen, stond...

Catchy popsongs met een twist: dat is indierockformatie Pip Blom. De band komt uit Nederland, maar maakt internationaal faam. Met een energieke podiumpresentatie waar het spelplezier vanaf spat en liedjes die als oorwurmen in je hoofd blijven hangen, stond de groep al op menig festival in binnen- en buitenland. In het voorjaar van 2023 komen ze naar onze Arena met hun nieuwste plaat!

Niet alleen festivals, maar ook de clubs en zalen worden veelvuldig gevuld met fans van Pip Blom. De band, vernoemd naar de gelijknamige frontvrouw, reisde al eerder van Groningen naar London naar New York. Al sinds de oprichting in 2016 wordt de groep niet alleen lovend door het publiek, maar ook enthousiast door de media onthaald. Dat was zowel het geval bij debuutalbum 'Boat' uit 2019 als bij opvolger 'Welcome Break' in 2021. Zo gaf de Nederlandse Volkskrant het album vier sterren, net als het Britse NME: “An effort that fizzes with confidence and self-belief.” XS Noize ging een stap verder: “Welcome Break is one of the best records of the year. Don’t sleep on it. (10/10)” Niet niks, dus!    Het derde album zal in het najaar worden uitgebracht, maar inmiddels is de eerste single al verschenen. De song getiteld ‘Tiger’, belandde al in de eerste week na releasedatum op de playlists van 3FM en KINK en werd ook onmiddellijk in Engeland, Duitsland en Amerika door radiostations opgepakt. Het nummer geeft een goede inkijk in de nieuwe richting van het viertal. Waar het oude materiaal helemaal op gitaren dreef, spelen nu ook synthesizers, samples en computers een rol. Een nieuwe sound zonder de aantrekkingskracht en kenmerken van de oude te verliezen. Pip Blom 3.0 dus, en op zaterdag 20 april kun jij het meemaken in onze Arena!

Paris Hollywood De live dance-act Paris Hollywood brengt een donkere mix van analoge synths, bas en drumcomputers. Met invloeden uit de house en new wave schrijft het duo songs die doen denken aan de vroege Britse clubs: dynamisch, ruw en vanuit een onvoorwaardelijke liefde voor de dansvloer. Voor fans van Working Men’s Club, New Order en 90's dance.

Zaal: Arena | Type: Staconcert | Garderobe gratis

Wanneer:
20 april
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Pip Blom

Neushoorn Leeuwarden
Ruiterskwartier 41
8911 BP Leeuwarden
Plan your route

from your location

Show results